Nem lehet elég korán kezdeni az egyetemi éveket

Győr+ Fotó: Ács Tamás
2023.06.19. 08:09

A Széchenyi István Egyetemen már kisiskolás kortól járhatnak a gyerekek egyetemre, legalábbis egy hétig biztosan, a június 26-án kezdődő egyhetes tábor ideje alatt.

Hat évvel ezelőtt rendezte meg először a Széchenyi István Egyetem a Mobilis közös szervezésével a campus területén a Győri Gyerekegyetemet, és évről évre egyre több általános iskolás tapasztalhatja meg, hogy milyen izgalmas (kis) egyetemistának lenni. A különleges egy hét alatt megismerhetik a győri és az óvári karok képzési kínálatát, amelyeket egyetemi oktatók, hallgatói csoportok izgalmas előadások és interaktív foglalkozások segítségével mutatnak be.

Idén a „digitális világunk” téma köré – többek között a virtuális világ, mesterséges intelligencia, drónok, robotika – szerveződnek a programok. Az előadásokból tippeket kaphatnak a gyerekek, hogy hogyan lehet, és hogyan ne írjanak leckét a mesterséges intelligencia segítségével, megismerhetik az emberi látást a digitális szem segítségével, betekinthetnek a virtuális digitális világokba, és testközelből tapasztalhatják meg, hogy a digitalizáció már jelen van az állattenyésztésben is.

Ha nyár és tábor, akkor a sport sem maradhat ki a hét programjaiból: sárkányhajózás a Mosoni-Dunán, és a campus szabadtéri sportpályáin verseny vár a gyerekekre.

A Gyerekegyetem résztvevőinek a megérdemelt diplomaosztóval zárul a hét, de előtte még minden csapat bemutatja a közösen összeállított projektjét a szülői nagyközönségnek.

Ahhoz, hogy egy igazán felejthetetlen egyhetes élményt kapjanak a gyerekek, köszönjük támogatóink hozzájárulását. Az esemény főszponzorai: West Hungária Bau Kft., Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft., támogatók: Universitas – Győr Nonprofit Kft., Vidanet, további támogatók: Büchl Hungaria Kft., Graboplast Zrt., Hödlmayr Kft., Pannon-Víz Zrt.

(x)