Hirdetés

Nem kért az ellátásból, rátámadt a mentősre

Illusztráció: mentők
Győr+
2022.07.05. 21:03

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjé

Hirdetés

A vádirati tényállás szerint a 30 éves férfi 2021 szeptemberében, a hajnali órákban Győr belvárosában keveredett nézeteltérésbe egy társasággal, melynek során elesett és az arcán megsérült.

Emiatt rendőri intézkedésre került sor, valamint a férfihez mentőt is hívtak. A mentősök elkezdték a terhelt ellátását, majd mikor közölték vele, hogy a fejsérülése miatt be kell vinni a kórházba, a vádlott ellenszegült, ki akart szállni a mentőből.

Hirdetés

Azért, hogy ezt megakadályozza, a mentő 41 éves sofőrje a terhelt elé állt, aki ezért rátámadt, a gépkocsivezető felé ütött, ami éppen súrolta a sértett arcát. A sofőr megpróbálta lefogni a terheltet, aki ekkor meg is harapta a sértettet, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A férfi ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a bíróság elzárásra ítélje.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság munkatársai folytatták le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #mentők | #támadás |
likeold
a fb oldalunkat