„Nem csodára, szemléletváltásra van szükség!”

Fotó: Vig Norbert
Ficsór Dávid
2022.06.18. 13:03

Javában zajlik, és egyre többen látogatnak ki a Lightning Day-re a Dunakapu térre. Az elektromobilitási családi nap és országos villanyautó találkozó ingyenes programok egész sorával várja egész szombaton a győrieket és Győrben látogatókat: szárazföldi elektromos járműbemutatók, érdekes előadások, zenés produkciók, csúcsfelállítás, elektromos gyorsulási demonstráció.

A rendezvényt délelőtt 10 órakor dr. Dézsi Csaba András polgármester, dr. Szálasy László, a szervező környezetvédelmi bizottság elnöke, és Bajor Krisztián, a főtámogató 101 EV Park tulajdonosa nyitotta meg.

Dr. Dézsi Csaba András. Fotó: Vig Norbert

Győr polgármestere, miután végigjárta az innovatív programot, portálunknak azt mondta, rendkívül látványos, ahogy ennyi féle elektromos jármű sorakozik fel itt a téren és pozitív, hogy ennyien kíváncsiak ezekre.

„Dr. Szálasy László orvosként és a környezetvédelmi bizottság elnökeként hihetetlen elszántsággal vetette bele magát a szervezésbe, ennek köszönhető, hogy egy világszínvonalú kiállítást láthatnak itt az emberek a Dunakapu téren. Polgármesterként számomra kiemelten fontos a környezetvédelem, mert, ha nem védjük meg az élőhelyünket, akkor unokáinknak, dédunokáinknak egy olyan környezetben kell élniük, ami élhetetlen. Ennek az alapjait pedig most kell lefektetni, ezért is helyeztük védelem alá a Püspökerdőt, a szentiváni tölgyest és védjük a Kiserdőt. Az ilyen programok pedig jól kiegészítik törekvéseinket” – emelte ki a polgármester.

Dr. Szálasy László. Fotó: Vig Norbert

„Nem csodára, hanem szemléletváltásra van szükség!” – hangsúlyozta megnyitóbeszédében az önkormányzat környezetvédelmi bizottságának elnöke. Dr. Szálasy László szerint beszélni kell a problémákról, felnyitni a szemeket és felvázolni alternatívákat, nincs ugyanis több időnk, hogy homokba dugjuk a fejünket. A programkínálat egészen estig tart, 19:30-tól Club 54 koncert, 21 órától pedig Tesla show zárja a tartalmas zöld napot. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

A teljes program ide kattintva olvasható: