Pintér Bence, a botrányhős

Nem a szemét bűzlik

Győr+ Illusztráció: Győr+ Média
2024.06.02. 15:39

A választási kampány időszaka jól megmutatja, hogy Győrben a jövőt formálni kívánó polgármesterjelölt Pintér Bencét valójában milyen érdekek motiválják politikai, nyilvános és a nyilvánosságnak szánt ámokfutásában. Az illető vállalhatatlan stílusát, a közönséges szintet sem elérő megnyilvánulásait elrettentő példaként emlegethetjük.

Az „újságíróból” lett, civilnek önazonosított, egyébként érdekeket szolgáló polgármesterjelölt nem válogat a saját magát megalázó, lejárató módszerek között. A közelmúltban történt, hogy a város legeredményesebben működő önkormányzati cégének portájánál a rendőrség segítségét kellett igénybe venni, mert erőszakoskodott az őt az üzemi területre be nem engedő GYHG-s rendésszel. Arroganciájáról és mindennemű emberi normát felrúgó viselkedéséről filmfelvétel készült. A kétes értékű cirkuszi produkcióról a baloldali média örömmel számolt be, mint azt azóta tudjuk, hatékonyan rásegítve ezzel Pintér Bence belső morális válságának mélyítéshez. Az ezt követő időszakban vélhetően tennivaló hiányában a GYHG ügyvezetőjét kereste azzal, hogy vegyen át tőle egy határozatot. Azt a dokumentumot akarta átadni, amelyet már jóval korábban kézbesítettek a cég hivatalos postacímére. Próbálkozását is a háttérből irányított, önmagát hatékonyan lejárató szereplési kényszerként értelmezhetjük. Az is tény, hogy az átadni kívánt határozatban foglaltak szerint a cég kiadta az általa kért adatokat, melyet az is bizonyít, hogy a határozathoz kapcsolódóan általa benyújtott végrehajtást a kijelölt végrehajtó felfüggesztette. Ugyanígy formálhatunk véleményt arról is, amikor a minap a szabadhegyi lakossági fórum után olyan mély szintre sikerült lealacsonyodnia (itt is a kamerák előtt), hogy Győr város köztiszteletben álló polgármesterének autójába dobott egy papírlapot egy olyan mozdulattal, mint ahogy otthon a kukába dobjuk a bűzlő szemetet. Ami bűzlik, az Pintér Bence értékrendje. Viselkedése a kampány időszakában is túlmegy minden, a normalitást élhető keretbe foglaló értékmérőn.

Pedig megfelelő stílusban lenne miről beszélni a GYHG esetében. A győri központú cég Magyarország egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszerét működteti, ezen túlmenően szorgalmas munkával régiókoordinátori szerepet nyert a kommunális ágazatban. Mára elmondható, hogy az országban a GYHG-nál a legjobb a juttatási rendszer a hulladékgazdálkodási szektorban, felzárkóztató a béremelés, gazdaságilag eredményes a kft., összetartó közösség épül, fejlesztéseket és beruházásokat hajt végre a cég és még sorolhatnánk azokat a jó dolgokat, amelyek előrébb viszik Győrt. A vállalat berendezkedése munka alapú, és pont ezért nem érthető Pintér Bencének az elmúlt időszakban tett megnyilvánulása, hogy az adott napon reggel eszébe jutott, vagy mások által ráosztott szereplési lehetőség miért rombolja saját (meg sem lévő) politikai karakterét. Míg az illető tartalom nélküli botrányhős szerepében tetszelegve próbál szerephez jutni, addig a közszolgáltató szakemberei és munkatársai mindennap elvégzik munkájukat, folyamatosan javítják a munkakörülményeket, emelik az életszínvonalat és eredményesen építik Győr gazdaságát.

Kapcsolódó témák: #Győr |