Hirdetés
Virágosztás

Negyvenezer virágot kaptak a győriek a várostól

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2021.05.26. 11:19

Rekordot döntött az idén az igénylők száma, hiszen mintegy kétezren jelentkeztek a virágosztásra. Az önkormányzat fejenként húsz palántát biztosított, az új helyszínen gördülékenyen ment a kiosztás is…

Hirdetés

„A járványhelyzet okozta bezártságban felértékelődött a kertészkedés szerepe, hiszen ha szép, rendezett a környezetünk, ha valami szépet hozunk létre, az a lelkünknek is jót tesz.” – fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András, aki maga is kivette a részét a virágok kiosztásából.

A polgármester hozzátette, ezt mutatja, hogy minden eddiginél többen, kétezren igényeltek egynyári virágot, ami mintegy negyvenezer kiosztott palántát jelent. Mint mondta, a város a közterületek virágosításával, a lakosság a saját környezetük díszítésével tud hozzájárulni a városszépítéshez.

Hirdetés
Fotó: O. Jakócs Péter

A virágosztásban szintén részt vevő Radnóti Ákos alpolgármester ezzel kapcsolatban kifejtette, a Győr-Szol Zrt. a napokban százezer egynyári virágot ültetett el városszerte, amelynek persze a gondozása is nagyon fontos. Győr negyven pontján ezt ma már automata öntözőrendszer segíti. Hangsúlyozta, a korábbi években 4-500 jelentkező igényelt virágot, ehhez képest nagy ugrás a mostani kétezer. Az alpolgármester köszönetet mondott a polgármesternek, amiért keretéből hozzájárult, hogy minden igénylő megkaphassa a virágokat. Köszönetet mondott a Polgármesteri Hivatal és a Győr-Szol munkatársainak is, akik a kiosztásban közreműködtek.

Fotó: O. Jakócs Péter

Bár reggel nyolckor nagy sor volt az Eszperantó úti telephely előtt, az hamar leapadt, hiszen az új helyszínen, az előre ládákba készített palántákkal sokkal gyorsabban ment a kiosztás, mint a korábbi években. Az érkezők közül ezt többen meg is köszönték.

„Nagyon örülünk a lehetőségnek, hiszen minden évben virágosítjuk a házunk környékét.” – mondta egy házaspár, miután átvették a virágokat. Volt, aki azt hangsúlyozta, hogy milyen szép virágos a város, és a virágosztás révén ehhez tudnak ők is hozzájárulni. Egy idősebb hölgy megjegyezte, arra készült, hogy sokáig kell sorban állnia, de örömmel tapasztalta, hogy milyen gyorsan halad a kiosztás. Az igénylőktől azt kérték, viseljék gondját a virágoknak, hogy sokáig díszítsék közvetlen környezetüket.

Fotógaléria: O. Jakócs Péter

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat | #virág |
likeold
a fb oldalunkat