Négylábúaknak segítenek a győri eltűntkeresők

Havassy Anna Katalin Fotó: Eltűnt Prospectíve Facebook
2023.10.11. 20:35

A Prospectíve Eltűnt Személy Kereső Civil Önkéntes Csoport nem csak az emberekre fordít kiemelt figyelmet, hanem az állatvédelemből is kiveszi a részét. Legújabb akciójukkal a győri menhely és gyepmesteri telep kutyusainak és cicáinak szeretnének segíteni.

A Győr+ Média rendszeresen beszámol a győri eltűntkeresők munkájáról, akik szabadidejükben tesznek a közösségért és ha hívják őket, első szóra indulnak segíteni. Az eltűnt személyek felkutatásában a kutyák élen járnak, rengeteg segítséget nyújtanak olyankor, amikor már az emberi érzékszervék feladták. A modern világban az állatok pedig az emberekre utaltan élnek, tehát a mi felelőségünk is, milyen körülmények között létezhetnek.

A Győri Állatmenhely és a Győri Gyepmesteri Telep erőn felül igyekszik mindent megadni a gazdátlan négylábúaknak, ám mindig elkél a segítség.

A Prospectíve Eltűnt Személy Kereső Civil Önkéntes Csoport úgy határozott, most nekik szerveznek gyűjtést, amelyre október 14-15-én, 9 és 17 óra között kerül sor a Metro Áruházban.

„Mi eltűntkeresők is nagyon sokat köszönetünk a kutyáinknak, számos reménytelen helyzetet oldottak már meg” kezdte Forrás Eszter a Prospectív vezetője, majd azzal folytatta, hogy szeretnének ők is adni valamit a négylábú barátaiknak, mert minden állat megérdemli a törődést és a szeretetet. „Arra kérünk mindenkit, hogy aki teheti és velünk együtt szívén viseli a kutyák és cicák sorsát, az látogasson meg minket a hétvégén a Metro Áruházban. Aminek nagyon örülnénk, ha sok-sok cica- és kutyatáp, konzerv, rizs, tészta, jutalomfalatok, pokrócok és takarók gyűlnének össze. Az adományok eljuttatásáért természetesen intézzük és nagyon köszönjük előre is!” – zárta a Forrás Eszter, aki arra is ígéretet tett, hogy az önkéntes személykeresés mellett a jótékony akciókat sem hagyják abba, mert náluk ez már igazi hivatás, a segítés pedig életforma.