Négylábú zsongás az Aranyparton: hatalmas siker volt a Tacsi Tali!

Fotó: Mekliz Fotó, Tóth Bianka
Mireider Máté
2022.09.04. 17:27

Jellegzetes "hot-dog" testalkatú kutyák lepték el a Mosoni-Duna partját vasárnap este.

Győrben először tartottak Tacsi-talit: a könnyen felismerhető kutyák gazdijai az ország több pontján tartanak rendszeres találkozókat. Ahogy azt a főszervező, Varga Zsófia előzetesen elárulta: az ötlet is nem várt sikert hozott, több százan jeleztek vissza a Facebookon létrehozott eseményre.

A program 4 órakor kezdődött az Aranypart 2 területén a regisztrációval. Hozzájárulásként a megjelentek 2000 forintos díj mellett oklevéllel gazdagodhattak, az összegyűlt pénzt pedig a Győri Állatmenhely és a  a Futrinka Tacskó Fajtamentő Egyesület kapják.

„Nagyon elégedett és boldog vagyok, hogy ennyi ember ellátogatott ide és megtisztelnek bennünket a jelenlétükkel, valamint hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez” – mondta a Győr+ Médiának a helyszínen Varga Zsófia, aki azt is elmondta: legalább 400-500 kutya és gazdáik jelentek meg és regisztráltak.

A helyszínen láthatóan ennél többen is voltak, akik távolabbról várták a közös vonulás kezdetét. „Ez az első alkalom Győrben, de szeretném jövőre is ezt megismételni” – emelte ki Varga Zsófia.

A résztvevők egy tacskókvíz kitöltésével nyereményjátékban vehettek részt, fél hat előtt pedig a megjelent kutyatulajok és négylábú kedvenceik a Püspökerdő felé vezető úton közösen vonultak, majd közös fotózással zárult a nap.  

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #híradó | #Tacsi-Tali |