Hirdetés
Önökhöz szólunk

NB I.-es kapusból első osztályú tévés

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.01.27. 15:39

Hogyan lesz egy élvonalbeli kapusból egy igazán jó televíziós? Költőinek tűnik a kérdés, a legtöbben azonnal rávágnák, sehogy. Meseszerűnek tűnik Ficsór Dávid története, aki évekkel ezelőtt abszolút „outsider”-ként kopogtatott be a Győr Plusz Média ajtaján.

Hirdetés

Az akkori vezérigazgató pedig feltette a kérdést a televízió főszerkesztőjének, mit kezdjünk ezzel a jóvágású, őszintén lelkesnek tűnő fiatalemberrel, aki nem mellesleg a labdarúgásból érkezett. Vagyis biztos csak a sport érdekli.

Próbáljuk ki, adjunk neki egy esélyt, volt a válasz, így onnantól kezdve Dávid elkezdte végigjárni azt a bizonyos ranglétrát. Nálunk, a Győr Plusznál ez nem a kávéfőzéssel indul, a Matyóföldről származó srác mindjárt az elejétől fogva stábokkal kezdett mozogni a városban. Leste, figyelte, mit csinálnak a „profik”, hátha egyszer ő is közéjük tartozhat. Szorgalmas, alázatos volt az első pillanattól, bátran kérdezett, próbált interjút készíteni, anyagot készíteni.

Hirdetés

A csapat gyorsan befogadta, de hát korábban már bizonyította, hogy igazi csapatember. De ez nem is működik másképp, mint ahogy a foci sem. Ahol sok tapasztalatot gyűjtött Dávid, eljutott a legmagasabb szintre, bemutatkozott az első osztályban, sőt a strandlabdarúgó-válogatottban is brillírozott. De vissza a szakmához. Kollégánk gyorsan felnőtt a feladathoz, folyamatosan ügyeskedett, szinte egyik napról a másikra, hivatalosan is a Győr Plusz részévé vált. Közben a labdarúgás is maradt a fókuszban. A mai napig a harmadosztályban véd, sőt csapatkapitánya a most éppen nem annyira hasító Ménfőcsanaknak.

Fotó: Marcali Gábor

De ami még fontosabb, Dávidunk megházasodott, két gyönyörű gyermek édesapja lett. Biztos ők, Lujza és Soma adják neki az ihletet, mert fiatal kora ellenére már képzett, rutinos kollégának számít. Témákat keres és talál, kiválóan dolgozza fel azokat, kreatív ötleteivel színesíti a munkánkat, nemcsak híradózik, de magazinokat is készít. Sőt, az online és az újság felületein is rendszeresen találkozhatunk írásaival. Dávid beérett, mint egy jó bor. Együtt fejlődik velünk, a Győr Plusz Médiával. Amelynek ő is fontos láncszeme. Az NB I.-es kapus, akiből szinte pillanatok alatt első osztályú tévés lett.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+Média | #Győr+TV |
likeold
a fb oldalunkat