Adyváros

Nagyobb kutyafuttató, nem csak nagy kutyáknak

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.10.05. 11:22

Elkészült a kibővített kutyafuttató a Kassák Lajos utca 7-9. mögötti részen. A korábban kialakított kisebb méretű terület, most egy jóval nagyobbal gyarapodott a városrész önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére. Dr. Szálasy László Híradónknak azt mondta, sok a kutyatulajdonos a környéken, ezért gondolta úgy, hogy a nagytestű ebeknek is kedvez a régi kutyafuttató leválasztásával és egy nagyobb építésével. A tervezésben Pintér Szabolcs, a Győr-Szol szakembere segített a képviselő munkáját.

Vidáman futkostak a kutyák a későnyári időben kedden délelőtt. Tehették, hiszen végre egy jóval nagyobb terület áll rendelkezésükre.

A Kassák Lajos utca 7-9. mögötti füves részen eddig egy kisebb méretű kutyafuttató állt a gazdák és kutyáik rendelkezésére, de a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére egy dombbal, padokkal, fával „felszerelt” elkerített tér várja mostantól a kutyatulajdonosokat és négylábú kedvenceiket.

Közel százhúsz méter hosszú kerítés határolja az új kutyafuttatót, 4 új padot helyezett ki a kivitelező Győr-Szol. Ezek mellett két hulladékgyűjtő gondoskodik a tisztaságról. A terület közepén, a domb tetején háttámlás körpadon pihenhetnek meg a gazdik és Radnóti Ákos alpolgármester kezdeményezésére egy tripla ivókút is helyet kapott a futtató mellett, ahol a felnőtt, a gyermek és a négylábú is ivóvizet kortyolhat, ha megszomjazott. „Köszönöm Radnóti Ákosnak, hogy támogatta a fejlesztést az ivókút kihelyezésével, nagyon praktikus, hasznos és még szép is” – mondta Dr. Szálasy László.

Ha már ellátogatott az elkészült kutyafuttatóhoz a képviselő, kikérte az emberek véleményét a fejlesztéssel kapcsolatban. Az éppen a helyszínen játszó ebtulajdonosok szerint nagyon hasznos és igényes területről van szó, ahol a domb segítségével még több energiát égethetnek a kutyusok. De észrevételek is érkeztek az ötletgazdához, hiszen gyerekzár felhelyezését kérték a kivitelezőktől, melynek mielőbbi felszerelését fogja kezdeményezni Dr. Szálasy László. A projekt 4 millió forintból, saját képviselői keretéből valósult meg.

Fotó: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #híradó | #kutya |