Hirdetés

Nagyszabású drogfogás a Kossuth utcában

Police.hu
2020.10.17. 09:53

Csapást mértek a győri rendőrök a Kossuth utcai drogbizniszre.

Hirdetés

Kábítószer birtoklása bűntett feltételezett elkövetői, fogyasztók és körözöttek kerültek rendőrkézre a razzia során.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyeszékhelyi rendőrkapitányság felderítő egységei, nyomozói, valamint járőrei közös akciót szerveztek október 16-án a kora esti óráktól kezdődően Győr-Újváros városnegyedében, illetve a város területén. Még jóformán ki sem gurultak a razzia résztvevői szolgálati autójukkal a rendőrkapitányság épületéből, amikor az egyik járőrpárosnak egy anyagi káros balesetnél meg kellett állnia. Az intézkedés alatt a balesetet okozó sofőr zavartan viselkedett, ezért átvizsgálták a ruházatát. Ennek során a férfinél kábítószergyanús növényi származékot találtak, így őt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol egy újabb, tüzetesebb ruházatátvizsgálás alkalmával az alsónadrágjából további droggyanús anyagra – feltehetően marihuána származékra – bukkantak. A vele szemben alkalmazott gyorsteszt THC-ra pozitív értéket mutatott, így ellene a nyomozók kábítószer birtoklásának vétsége miatt eljárást indítottak.

Hirdetés

Ez a rövid közjáték sem zavarhatta meg azonban az akcióban résztvevő többi rendőrt abban, hogy csapást mérjenek egy folyamatban lévő bűnügy feltételezett elkövetőire, akik a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemmel foglalkoztak. A Kossuth utcában lakó család házában tartott kutatás alkalmával bruttó 163,99 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, aminek egy részét az egyik feltételezett elkövető megpróbálta az udvarban eldobni az intézkedők elől. Emellett a porciózáshoz szükséges zacskókat, mérlegeket is találtak, illetve vagyonvisszaszerzés keretében több millió forint készpénzt foglaltak le, amelyekre – kötegelt csomagokban – egy táskában, illetve egy babakocsiban elrejtve bukkantak.

A családtagok közül a 22 éves H. Antal Albertet, és az 56 éves L. Évát elfogták, előállították, majd őrizetbe vételüket követően kábítószer birtoklásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A házban tartózkodott még az asszony egy másik unokája is, a 18 éves H. Dávid, akit szintén elfogtak, majd előállítását követően őt – mivel a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív lett – kábítószer birtoklásának vétsége miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az éjszaka folyamán a rendőri erők további négy körözött férfit fogtak el. Egyiküknek, a 30 éves L. János győri lakosnak a ruházatából kábítószergyanús anyag került elő, a gyorstesztjének eredménye pozitív lett, így őt elfogását követően kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd a megyei rendőr-főkapitányság fogdájába vitték.

Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat