Hirdetés
Híradó

Nagy Ferenc kapta a Kitaibel Pál-díjat

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.06.04. 15:32

1999 óta minden évben a június 5-i Környezetvédelmi Világnap alkalmából átadják Győrben a Kitaibel Pál-díjat, a város környezetvédelmi emlékérmét, melyet annak a természetes, jogi személynek vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságnak ítélnek oda, aki vagy amely Győr város környezetvédelméért kimagasló munkát végez.

Hirdetés

„Az önkormányzat számára, és személy szerint számomra is nagyon fontos a környezetvédelem. Polgármesterként az a célom, hogy a város úgy fejlődjön, hogy közben élhető is legyen. Hogy a környezetvédelmi szempontok mindig jelen legyenek, létrehoztuk a Környezetvédelmi Bizottságot, és számos programot is indítottunk.

Kezdeményeztük több terület, köztük a Püspökerdő védetté nyilvánítását, elindítottuk a Városi Fecskevédelmi Programot, a fásítási programunkat kiegészítettük a Győrben született gyermekek után igényelhető fák ültetésével is” –mondta dr. Dézsi Csaba András, aki hozzátette szerinte fontos a szemléletformálás is, mert a lakosság közreműködése nélkül nem lehet eredményeket elérni.

Többek között ehhez járult hozzá tevékenységével a Győr Plusz Média szerkesztője, újságírója, fotóművésze Nagy Ferenc, aki a környezet és a természet értékeinek a média és a fotóművészet eszközeivel történő bemutatásával végzett kimagasló tevékenysége révén érdemelte ki a díjat.

Munkásságával tehát hozzájárul a környezettudatosságra neveléshez, a természeti környezetünk iránti felelősségvállalás fontosságának érzékeltetéséhez is.

„Nagy öröm számomra, hogy érdemesnek találtak erre a díjra, az pedig még nagyobb öröm számomra, hogy dr. Dézsi Csaba András első közgyűlésén kijelentette, a legfontosabb ágazatai közé fogja sorolni a környezetvédelmet” mondta az eseményen a díjazott.

Nagy Ferenc videókat és képeket is hozott a díjátadóra. Bemutatta munkásságát. A jelen lévők megcsodálhatták azokat gyönyörű alkotásokat és publikációkat, melyek a szakember türelmét, látásmódját és szakmai tudását tükrözik.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #elismerés | #környezetvédelem |
Hirdetés