Hirdetés
Hódítanak a pillangós, kedvenc háziállatos darabok

Muszájból, de divat lett a maszk

Fotó: O. Jakócs Péter
Havassy Anna Katalin
2021.02.19. 13:03

A maszk egy kötelező mindennapi darab lett, amit lehet szeretni vagy utálni, egy biztos: el kell viselni. Akkor már miért ne tegyük úgy, hogy mindenkinek jobb legyen? Szóval a divat a maszkokat is utolérte.

Hirdetés

Lassan egy éve annak, hogy az orrot és szájat eltakaró maszkok az életünk részévé váltak. A hölgyek mindig is szerették magukat különféle ékszerekkel, sminkekkel díszíteni, viszont ez az időszak egy kicsit átszabta a megszokottat. Hogy mennyire, arról Németh Judit mesélt nekünk, aki testvérével egy bizsuboltot üzemeltet, s ahol egyre inkább keresett termék a maszk.

„Az utóbbi hónapokban a smink egy kicsit háttérbe szorult, mert rúzsozni eleve szinte lehetetlen, és sokan a szemfestést is hanyagolják most, főleg ha szemüvegesek. A nagy, lógós fülbevalóknak sem kedvez a maszk, inkább a bedugós végűeket hordják, abba kevésbé akadnak el a maszkpántok, kevésbé hagyják el őket. Viszont a nyakláncok előtérbe kerültek, sokkal többen keresik a feltűnőbb, nagyobb geometriai formákat, gyöngyöket. Sokaknak a munkahelyen is maszkban kell lenniük, egy-egy ilyen kiegészítővel feldobhatják az öltözéküket” – mesélte Judit a tapasztalatokat, aki azt is elárulta: eleinte nem szerettek volna maszkokat árulni, de akkora volt rá az érdeklődés, hogy engedtek.

„A többször is használható, mosható maszkok váltották fel az orvosiakat, s azt vettük észre, hogy az emberek most már a maszkokkal is üzennek: megmutatják a személyiségük egy szeletét, a kedvenc zenekarukat, az életstílusukat vagy épp az aktuális hangulatukat is. Van, aki az öltözékéhez igazítja a maszk színét, sőt olyan is, aki a táskájához . Fontos lett, hogy milyen maszkot viselünk. Vannak olyan munkahelyi közösségek, ahol minden csaj egyforma maszkot hord, s most nem a céges lenyomatosra gondolok.”

S már mutatja is Judit, hogy bizony hódítanak a pillangós, virágos, hangulat polipos, pöttyös, leopárd mintás, kedvenc kiskutyás, kiscicás maszkok. A kínálat gazdag, s mindenki megtalálhatja azt, ami neki a legjobban tetszik.

„Van, aki az egész családnak bevásárol, a férfiaknak egyszínű feketét, vagy valami feliratosat, esetleg olyat, ami melegebb éghajlatra küldi a covidot. Akad olyan vevőnk, aki direkt kérte, hogy olyat hozzunk, amin az a fajta kiskutya van, mint amilyen az ő kedvence. Az évszakok változása is befolyásolja a maszkviseletet. Karácsony előtt a télies, hóemberes, mikulásos árut keresték, most pedig már a tavaszias hangulat veszi át a helyüket. Megértjük az embereket, valahogy mindenki próbálja könnyebbé tenni a muszáj viseletet. A divat pedig már sokszor bizonyította, hogy gyógyír a léleknek. S ahogy látjuk, még ebben a nehéz helyzetben is az” – zárta Judit, s már sietett is, hiszen egy hölgy éppen egy kiskutyás maszk felől érdeklődött.

Kapcsolódó témák: #divat | #koronavírus | #maszkviselés |
Hirdetés