Motorosok varázsolták még szebbé a győri húsvétot

Havassy Anna Katalin Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2023.04.10. 17:47

Ahogy azt előre megjósoltuk, tényleg motoroktól volt hangos április 10-én Győr, ugyanis 76 kétkerekű tulajonos gondolta úgy, hogy a kellemes tavaszi időben örömet szerez a gyermekeknek. A felvonulás és a csokiosztás jól sikerült, ráadásul még egy kedves találkozás is belefért.

A gyülekező meghirdetett időpontja előtt Zsédely Máté az esemény főszervezője több motorostársával együtt a Lajta utca felé vette az irányt, ahol egy 15 éves mozgássérült fiú várta őket nagy-nagy szeretettel és örömmel. A kamaszfiú nagy rajongója a motoroknak, így az, hogy a srácok meglátogatták őt, hatalmas ajándék volt. Csodálattal nézte a csillogó vasparipákat, érdeklődve figyelte a színes sisakokat, a motoros csapat pedig féltő gondoskodással segítette, hogy felülhessen a nyeregbe, s közös fotók is szép számmal készültek. Ez a találkozás mindenkiben örök, kellemes emlékként él tovább, az egyszer biztos…

A motor felvonulás egyébként a Praktikertől indult kora délután, a Mátyás teret érintve jutottak el a városháza előtti térre, hogy végcélként megérkezzenek a Dunakapu térre. Mindenhol érdeklődő családok, csillogó szemű izgatott gyermekek várták a motorosokat, akiknek mindenkihez volt egy-egy kedves szavuk, sőt a táskákból megannyi csoki is előkerült, elvégre húsvéti találkozásra készültek. S mivel húsvét hétfőre esett a program, a hölgyek is bőven részesültek a kölnipermetből, így a győri és környékbeli motorosokra semmiképp sem lehet majd fogni az esetleges hervadozásokat…

A jó hangulat és a humor egyébként is jellemző a motoros társadalomra. S amellett, hogy a rendezvény fő célja a gyermekeknek való örömszerzés volt, az sem volt titkolt szándék, hogy falakat döntögessenek: mert a motorosok jó emberek!

„Nem vagyunk sem veszélyesek, sem félelmetesek! Egy cél, a gyermekek boldogsága hozott minket össze most is! – mondta Zsédely Máté főszervező – akit egyébként Csörnyei Balázs bízott meg a lebonyolítással – majd így folytatta: „Éppen ezért is kértem, hogy aki vállalja, hogy velünk gurul, az maximálisan tartsa be a KRESZ szabályait! A Városrendészet Győr munkatársainak ezúton is köszönöm, hogy biztosították a rendezvényünket! Szerettünk volna egy klassz délutánt szerezni a gyerekeknek, s azt hiszem ez sikerült. Folytatni fogjuk ezt a kezdeményezést, s nem csak „sátoros ünnepeken”, hanem egyéb jótékony ügyek mellé is odaállunk majd a tervek szerint. Mert a motorosokra lehet számítani!”

Galéria: MekliZ Fotóstúdió