Felvonulás és locsolkodás

A győri motorosok húsvéti ajándékkal készülnek

Havassy Anna Katalin Illusztráció: Depositphotos.com
2023.03.27. 11:35

Motoroktól lesz hangos április 10-én Győr, hiszen felvonulást és locsolkodást hirdetnek, amelyre a motorosokat és a családokat is nagy szeretettel várják. Több helyszínen is felbukkannak majd a kétkerekűek, a végcél pedig a Dunakapu tér lesz. A részletekről Zsédely Máté főszervezővel beszélgettünk.

A motorozás igazi szerelem, életérzés, Zsédely Mátét is már egészen kiskorában magával ragadta. Annyira komolyan vette, hogy a motorszerelő szakmát is kitanulta és a saját építésű Suzuki Hayabusájával számos nagyszerű sikert ért el különféle drag versenyeken. Máté mostanra már befejezte versenyzői karrierjét, de természetesen a motoroktól és a motorozástól nem szakadt el. S mivel egy gyönyörű kisfiú büszke édesapja is, pontosan tudja, hogy a gyermekeket mivel lehet levenni a lábukról.

Zsédely Máté, az esemény főszervezője

„A csoki meg a motor általában bejön!” kezdte nevetve a Győr+ Média megkeresésére Máté, aki tavaly Mikuláskor csöppent bele egy ünnepi motoros felvonulásba és találkozóba. „Azt az eseményt Csörnyei Balázs szervezte és rengetegen voltak kíváncsiak ránk. Öröm volt látni, ahogy a gyerekek lelkesedtek a motorokért, kérdezgettek minket, közös fotókat kértek és persze a szaloncukornak és a csokimikulásoknak is örültek. Már akkor is besegítettem a szervezésbe Balázsnak, a húsvéti esemény lebonyolítását pedig teljes egészében intézem. Szóval ismét szeretnénk a családoknak egy szép napot szerezni! Úgy vagyok vele én is, hogy ha nekem ilyen örömöt okoz a motorozás, akkor miért ne osszam meg másokkal is, s főleg a gyermekekkel?! Szerencsére nagyon sokan gondolkozunk így a motoros társadalomban, már eddig is sokan jelezték, hogy eljönnek.”

A motorosok találkozási pontja a Praktiker parkolója lesz, április 10-én, 13 órakor. Ide várnak minden kétkerekűt ami benzinnel megy, más megkötés nincs is. Az indulás 13.30-kor lesz, az első állomás pedig a Mátyás tér lesz, majd a Városháza előtti tér következik, végül pedig a Dunakapu tér lesz a cél.

„Minden megállóhelyen körülbelül 20 percet leszünk, hogy legyen bőven idő egy kis beszélgetésre, fotók készítésére, odaadhassuk a csokinyuszikat, csokitojásokat, meg persze hogy a hölgyeket meglocsolhassuk. A Dunakapu tér lesz a végállomás, így aki esetleg máshova nem tud jönni, nekik ezt a helyszínt javaslom: itt letámasztjuk a motorokat és addig maradunk, amíg csak kíváncsiak ránk.”

Máté arra kér minden motorost, hogy a benzin mellett tankoljanak fel némi csokival is, amit a négy helyszínen adhatnak majd át a gyermekeknek. Na meg a férfiak a kölnit se felejtsék otthon, mert a húsvéthétfő locsolkodás nélkül nem az igazi…

„Arra számítok, hogy jó sokan leszünk! A motoros társak részvételét előre is köszönjük! A gyülekező ponton is elmondjuk majd, de már most is nyomatékosan kérném őket a KRESZ maximális betartására. Vigyázzunk egymásra, hiszen csak így van értelme az ehhez hasonló rendezvényeknek, s csak akkor tervezhetjük a következőt, ha minden rendben fog lemenni. A családoknak és a motorok iránt érdeklődőknek pedig azt üzenném, hogy jöjjenek bátran, mi nagy-nagy szeretettel várjuk őket!” – zárta Zsédely Máté, aki azt is hozzátette, hogy a csepergő eső nem lesz akadály, azonban ha szakadni fog az égi áldás, akkor nyilván le kell mondani az eseményt. Erre a forgatókönyvre is felkészültek, de bíznak benne, hogy a húsvéti nyuszi szól pár jó szót az érdekükben és ragyogni fog a tavaszi napsugár. Mert a motorosok megérdemlik, hiszen jó emberek!

Zsédely Máté kedden rádiónk stúdiójába is ellátogatott, a vele készült beszélgetést itt hallgathatja vissza:

Illusztráció: depositphotos.com