Hirdetés
A helyszínről mentők szállították el a férfit

Motoros baleset Győrújfalun

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.04.23. 13:54

Egy 31 éves férfi csúszott el járművével. A megsérült motorost a mentők kórházba vitték.

Hirdetés

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrújfalun, a Petőfi Sándor utcában szerdán reggel nem sokkal fél nyolc után.

Egy 31 éves helybéli férfi közlekedett segédmotoros kerékpárral az Ady Endre utca felől, a Duna utca irányába. A Duna utcába kanyarodva járművével elcsúszott és az úttestre zuhant. A megsérült motorost a mentők kórházba vitték.

A balesetek elkerülésének érdekében, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja a motorosok figyelmébe:

Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.

Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.

Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

Kapcsolódó témák: #baleset | #Győr | #mentők |
Hirdetés