Modern, zöld és elegáns – ilyen lesz a színház előtti tér!

Győr+
2024.03.11. 13:15

Két fantasztikus társulatnak szolgál otthonául a Győri Nemzeti Színház épülete, az együttesekre és az általuk nyújtott magas színvonalú kulturális nívóra méltán lehet büszke Győr városa. A teátrum előtti tér azonban kevésbé hívogató, a terület felújítása évek óta időszerűvé vált. Dr. Dézsi Csaba András közösségi oldalán mutatta be a beruházási terveket, és az már biztos, hogy zöldebb, modernebb és elegánsabb lesz a II. János Pál pápa tér a rekonstrukciós munkálatokat követően.

Egymást érik a projektek városunkban, melyek azon túl, hogy jelentős előrelépést teremtenek egyes területeken, a környezetvédelmet és a fenntarthatóságot is szem előtt tartva jövőbemutató és példaértékű városfejlesztést eredményeznek. A gazdaság, az ipar, a sport vagy éppen az infrastrukturális beruházások mellett fontosak a kulturális életben megvalósuló korszerűsítések is. Egy ilyen a belváros szívében fekvő, a teátrum épületét “átölelő” II. János Pál pápa tér rekonstrukciója, amit hosszú évek óta várnak a győriek és az intézményben dolgozók egyaránt.

A város első embere örömmel osztotta meg közösségi oldalain a hírt, miszerint már készülnek a felújításra vonatkozó tervek. 45 éve, amikor a tér elkészült, a Nemzeti Színházunk társulata mellett a Győri Balett is helyet kapott. Azt, hogy ez az épület azóta és jelenleg is mindkét társulat otthona, most a külsőségekben is megjelenítjük. Amellett, hogy sokkal zöldebb lesz a környezet, figyelünk arra is, hogy a szintkülönbségek a mozgásukban korlátozott embereknek se jelentsenek akadályt” – írta bejegyzésében dr. Dézsi Csaba András.

A látványos fotók arról árulkodnak, hogy valóban egy impozáns környezet díszítheti majd az egyébként is kedvelt, csodás, győri belváros ezen szakaszát, egy modern, zöld és elegáns tér jön létre, mely megfelel a kor elvárásainak és amely méltó lesz Győrhöz és az itt működő együttesekhez.