Hirdetés
Fejlesztés

Modern kosárkomplexum lesz a Grabo sátorból

Fotó: Győr+ Televízió
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.04. 11:45

Modern kosárlabda komplexum lesz az adyvárosi Grabo sátorból. Erről Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő számolt be közösségi oldalán. A képviselő videójában kiemelte, több mint 10 éve elhagyatottan, méltatlan állapotban áll a korábbi sportcsarnok, ami most részben új funkciót kap és kinyitja kapuit a profi sportolók, de a tömeg- és diáksport előtt is.

Hirdetés

Adyvárosi sportcentrum”, hirdeti a régi felirat az Ifjúság körúti létesítményen. De a legtöbben csak Grabo sátorként ismerik a komplexumot.

Több mint egy évtizede áll üresen, azóta folyamatosan romlik az állapota, értelmes funkciót pedig eddig, nem sikerült találni neki. Talán csak a környéken élők emlékeznek már arra, hogy egykor sportolási célokra építették, évtizedekkel ezelőtt, környékbeli iskolák tartottak itt tornaórákat és a nemzetközi Balázs Kupának is volt az egyik helyszíne.

Hirdetés

A régóta kihasználatlan épületnek most végre jóra fordul a sorsa.

„Jó hírem van a győriek számára, Adyváros talán egyetlen szégyenfoltja hamarosan megszépül, új funkciót kap és a verseny- illetve szabadidősportot fogja szolgálni, de a diákok számára is nyitva áll majd a szinte teljesen megújuló létesítmény” – mondta Simon Róbert Balázs. „A női kosárcsapat bázisa lesz az egykori Grabo sátor, amely nem csak belül, de kívül is megszépül, sőt a környezetét is rendbe teszik, erre több mint félmilliárd forint, forrást sikerült elnyerni” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A létesítményt működtető cég 15 évre kapta meg a várostól a területet, amit a támogatásból újít fel, szinte teljesen. A belső térben többek között center kosárlabdapálya, kosárpalánkok, keresztirányú kosárpályák, oldal- és gyerekpalánkok és konditerem készül, míg odakinn parkoló felújítás, kültéri pálya- és zöldterület fejlesztés lesz. „A munka a tervezés és a közbeszerzési eljárás lefolytatása után indulhat meg” – fogalmazott Simon Róbert Balázs közösségi oldalán.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat