Mire figyeljünk a kerti medencénk feltöltése során?

Borsi Viktória, Pannon-Víz Zrt. Illusztráció: Pixabay
2024.05.25. 11:37

A nyári időszakban mindenkinek jólesik egy kis otthoni felüdülés, melyre tökéletes megoldást jelenthet egy hűsítő csobbanás a kerti medencében.

A családi házas és kertvárosias övezetekben nagy népszerűségnek örvendenek a fix telepítésű, valamint a gyorsan és praktikusan felállítható családi medencék, melyek feltöltése a megszokott napi vízigényekhez képest nagy vízfelhasználást igényel. Ezért a Pannon-Víz Zrt. jó idő beköszöntével szeretné felhívni a vízfogyasztók figyelmét a következőkre.

A nyári fürdőzés sok örömet és kellemes kikapcsolódást nyújt, azonban érdemes nagyobb gondot fordítani a vizes szórakoztató eszközeinknek az előkészítésére. Miért fontos ez? A meleg hónapokban megnövekszik a vízfogyasztás, és ha egy időben sokan, hirtelen töltik fel a medencéjüket, az a rendszer üzemállapotát befolyásolhatja. Előfordulhat hálózati nyomásingadozás, a víz áramlásának megváltozása, mely a víz felkeveredését okozhatja a hálózatban, ami pedig vízminőségi problémákat okozhat.

Ezért arra kérik a felhasználókat, hogy a kerti medencéjük feltöltését ne hirtelen végezzék el, hanem lassabb ütemben, 2-3 napra tervezzék! Célszerű továbbá a nyári csúcsfogyasztás miatt az automatikus öntözőberendezéseket is az éjszakai órákban, este tizenegy órától a hajnali órákig működtetni. Mindez nem csak a vízhálózat működését segíti, de a növényzetnek is kedvezőbb.

A Pannon-Víz Zrt. célja, hogy a nyári meleg időszakban megnövekedett fogyasztás mellett is kiváló minőségű ivóvizet tudjon biztosítani felhasználói számára.

Kapcsolódó témák: #Győr | #medence | #nyár | #pannon-víz | #vízfogyasztás |