Mindig vannak, akik készek segíteni a másikon

Szerző és fotó: J. Kovács Andrea
2023.03.09. 14:13

Kisgyermekek népesítették be a Győri Egyházmegyei Karitász központját csütörtök délelőtt, ahol szüleik pelenkacsomagokat vehettek át az „Együtt a babákért” elnevezésű program részeként. A dm Magyarországgal közös akció már egy évtizede jelent segítséget a nehéz körülmények között élő családoknak.

A csomagokat dr. Veres András megyéspüspök adta át az édesanyáknak.

„Örülök az adománynak, mert nekünk havonta több mint tízezer forintba kerül a pelenka. Most kicsit fellélegezhetünk, s ezt az összeget másra fordíthatjuk. Például alapélelmiszerekre vagy üzemanyagra, hiszen ezeknek az ára is nagyon megemelkedett” – mondta portálunknak a nyolc gyermekes Csizmazia Tamásné.

Január elsejétől működik a karitász első szociális intézménye, a Szent Erzsébet Támogató Szolgálat. Elsődleges munkaeszközük egy pályázati pénzből megvásárolt akadálymentesített gépjármű, melynek ünnepélyes átadására és megáldására is most került sor.

Lőrincz Attila karitászigazgatótól megtudtuk, hogy a győri és a pannonhalmi járásban fogyatékossággal élőket segítik önálló életvitelük megvalósításában. Az információnyújtáson és tanácsadáson kívül szállító szolgálatot működtetnek, valamint személyi segítségnyújtást biztosítanak.

Veres András megyéspüspök arról beszélt, hogy újabb nagyszerű lehetőség ez a karitász számára, mert olyan embereket tudnak támogatni ügyeik intézésében, életminőségük javításában, akik egyébként nem képesek magukon segíteni.

„Segítségre szorulók mindig lesznek köztünk, ez életünk velejárója. Azért adjunk hálát, hogy mindig vannak olyanok is, akik készek segíteni a rászorulóknak. Ezt a lelkületet őrizzék tovább a Karitász munkatársai szívükben, hogy azok, akikhez szól a küldetésük, érezzék szolgálatukon keresztül a krisztusi szeretetet” – hangsúlyozta a főpásztor, majd megáldotta a gépkocsit.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt