Hirdetés
Önökhöz szólunk

Mindenütt jó, de legjobb a „Kárpátok” ölelésében

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.03.28. 07:57

Dolgozott szakácsként Marbellán, ’94-ben a BMC Rádió alapító tagja volt, húsz éve vérbeli hobbi pókerjátékos. Kárpát Zsolt, mindenki Zsozsója jelenleg a Győr+Televízió szerkesztője. Megtisztelő a feladat, hogy most róla írhatok, hiszen – valljuk be – egy igazi győri legendáról van szó, ami a helyi rádiózást és televíziózást illeti.

Hirdetés

Belegondolni is furcsa, hogy már hat esztendeje vagyunk kollégák Zsoltival, hiszen a kezdetektől olyan, mintha már húsz éve ismernénk egymást. Zsozsó mellett rohan az idő. Természetéből adódóan sosincsenek unalmas pillanatok a társaságában. Hogyan is lehetnének, amikor olyan emberről beszélünk, aki rendkívül sokszínű.

„Ficsór úr!” – cseng a fülemben a megszólítás. Ilyenkor már tudom, hogy közös utazás vár a gasztronómia, a szakma, vagy épp a család „világába”, hiszen egy-egy anyag írása közben ezekről a témákról zajlik közöttünk eszmecsere.

Hirdetés

A főzés fontos szerepet tölt be Zsozsó életében, hiszen szakács végzettsége is van, és dolgozott Marbellán, egy tengerparti bisztróban, majd Győrben, Horváth Szilveszter kezei alatt egy olasz étteremben. Ha tehát valaki, akkor ő tud hasznos tippeket adni a konyhai teendőkkel kapcsolatban.

Ugyanez elmondható, ha szakmai tanácsokra van szüksége az embernek. Egy olyan szakemberre, aki a legendás, ’94-ben induló BMC Rádió alapító tagja volt, aki 2002-ben élő rádióinterjút készített Magyarország miniszterelnökével, és elmondható, lassan 30 éve van a pályán, azt hiszem, érdemes odafigyelni. Jegyzeteltem én is bőszen az elején és Zsolti a mai napig tanít, igaz, elmondása szerint tanul is tőlünk, a fiatalabb generációtól. Ha pedig már ifjak, két fiú várja haza nap mint nap, és egy szakmabeli feleség.

El is érkeztünk a legfontosabb részhez, ami a szerkesztő úr értékrendjét illeti: „A család mindenek felett!” – áll a jelmondat Kárpáték képzeletbeli birtokának kapuján. Feleségével, Gárdonyi Eszterrel – aki a Kossuth Rádió kiváló győri tudósítója – remekül kiegészítik egymást.

Hivatásuk, vagyis az emberek hiteles tájékoztatása mellett egy olyan családot fognak össze, ahol a fülig érő száj, a lazaság, a szeretet kötelező kellékek, és jó, ha van otthon egy-két pakli francia kártya…
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Önökhöz szólunk |
likeold
a fb oldalunkat