Szerelmes mese felnőtteknek

Minden jó, ha a vége jó

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2022.11.10. 18:00

Tamási Áron egyik legszebb szerelmes történetét mutatja be pénteken a Győri Nemzeti Színház. A székely játékot Bakos-Kiss Gábor rendezi, szereplői pedig mi magunk vagyunk, mi, akik boldogságra, igaz, hű társra vágyunk.

Hirdetés

Kiváló színészek tolmácsolják a szerelem megannyi formáját a teátrum darabjában. A történetben Magdót és Mókát az Isten is egymásnak teremtette, tiszta érzéseikkel, őszinteségükkel hatással vannak környezetükre. Különösen az őket körülvevő párokra, kapcsolatukkal egyfajta tükröt tartanak Eszter és Lukács, valamint Regina és Máté felszínes viszonyára. Mindezt kellő humorral és iróniával.

„Nagyon szeretem a szép történeteket, azokat, amelyek a lélekre hatnak, ez pedig egy gyönyörű mese felnőtteknek. Itt az ember egy kicsit visszatalálhat ahhoz az alapállapotához, mikor a szerelmet kereste és először érezte meg, hogy milyen a másik aurájában elmerülni. A történet végigvezeti a közönséget ezeken az érzelmi stációkon, és ebbe csodálatos belegyönyörödni” – mesélte a darab próbájának szünetében a győri színház igazgatója, aki most rendezőként is részese az előadásnak.

Bár a történet kamaratérben érvényesül általában, Győrben most mégis a Nagyszínpadon láthatja a közönség. „Izgalmas lesz átélni, hogy hogyan tudjuk kis realista térben megtartani a darabot, de közben adott esetben kinyitni, hogy egy nagy atmoszférája teremtődjön a teátrumban. Mindezt Tamási Áron figuráján keresztül tudjuk végignézni, a színházat és a táncot próbáljuk egymásra reflektáltatni egy autentikus környezetben a Csobolyó Néptáncegyüttes segítségével – tette hozzá Bakos-Kiss Gábor.

A három pár életét bemutató Énekes madár című játékban a fiatal szerelmesek, azaz Hajdu Tibor és Juhász Jázmin mellett, Szina Kinga és Sárközi József, valamint Mihályi Orsolya és Ungvári István kettősének kapcsolatába pillanthatunk bele. „A mi párosunk történetének hátterében már valószínű nem szerelemről, vagy összetartozásról van szó, hanem olyan társadalmi elvárásokról, aminek meg kell felelni. Akármennyi keserűség is van benne, valahogy mégis átszövi a derű és a vitalitás a mesét” – ezt már a Reginát megformáló Szina Kinga mondta a Győr+ Médiának.

„Nagyon szeretünk együtt játszani, ez mindannyiunknak egy jutalomjáték. Sokat nevettünk a próbák alatt is. Maga a nyelv egy érdekes színezetet ad a történetnek, így mindenképpen egy különleges előadás született” – árulta el kérdésünkre az Esztert játszó Mihályi Orsolya.

Természetesen ahogyan a mesékben lenni szokott a “minden jó, ha vége jó” is bekövetkezik, igaz kissé egyedibb megvilágításban. Hogy hogyan? Megtudja, ha megnézi a darabot a Győri Nemzeti Színházban.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Farkas Mónika

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #előadás | #Győri Nemzeti Színház | #Kultúra |