Hirdetés

Minden bringára ráfér egy közepes generál

Fotó: Győr+
Zombai-Kovács Ákos
2022.03.11. 13:37

Lassan beköszönt a jó idő, amikor érdemes bringára pattanni, de előtte nem árt átnézni vagy nézetni a kerékpárokat. Ezt javasolja a Győr Plusz által megkérdezett szakember. Ha valaki a telet kihagyta tekerési szempontból, akkor sokféle probléma adódhat a drót szamárral. Leereszthetett a kerék, kevésbé foghat a fék vagy rakoncátlankodhat a váltó, ezeket mind tüzetesen meg kell vizsgálni a használat előtt. A szakember minimum egy otthoni „középgenerált” javasol tavasszal, de érdemes akár szervizben is lecsekkolni a bringánkat.

Hirdetés

Kerék, fék és váltó, talán ezek a legfontosabb kellékek, amiket mindenképpen át kell vizsgálni, mielőtt egy hosszabb kihagyás után ismét nyeregbe pattannánk. Erről beszélt a Győr Plusz által megkérdezett szakember. Bucsi Péter tételesen végigment azokon az eszközökön, amikkel csak hibátlanul érdemes útra kelni.

A gumik, a fékek megfelelő állapota, a váltó megfelelő működése és a lánc hibátlansága elengedhetetlen, ezeket mindenképpen át kell vizsgálni vagy vizsgáltatni, e nélkül ne is keljünk útra”mondta Bucsi Péter. „Ha valakinek van egy kis műszaki affinitása, maga is végig tudja ellenőrizni a legszükségesebbeket, de a szaküzletekben is működik szerviz, ahol készséggel állnak a bringások rendelkezésére” – fogalmazott a Peppe Kerékpár Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Sokan új bringával indítják a tavaszt, de egyáltalán nem mindegy, milyennel. Bucsi Péternek erre is vannak jó tanácsai, hogy kinek mi alapján kell kétkerekűt választani. „Ha munkába kell a bicikli, mindenképpen egy komolyabban felszerelt kétkerekűt ajánlanék, ha túrázni, hosszabb távra van szükségünk a járgányra, akkor oda egy egészen más típusú kerékpárt javasolnék, ha pedig terepre készülünk, mindenképpen egy mountain bike-ot vásárolnék és az is fontos, hogy tisztában legyünk a céljainkkal, inkább fölfelé srófoljuk a felszereltséget” – hangsúlyozta a szakember.

A járvány idején nagyot nőtt a két keréken közlekedők száma, a felfelé ívelő tendencia pedig továbbra is kitart. Csak az igényeket nem tudják sajnos kielégíteni a kereskedők, mert nem készül elég bicikli. „Vinnék és vennék az emberek most is a több kerékpárt, de erre azt szoktam mondani, hogy abból válasszanak, ami itt van a boltban, ami nincs, az képlékeny és bizonytalan, sokszor úgy vagyunk most az új kerékpárral, mint az új autóval, akár egy évet is várni kell egy gondosan kiválasztott darabra” – emelte ki Bucsi Péter. A hosszú hétvége vége felé már egészen tavaszias idő vár ránk, vagyis, ha valaki már átvizsgálta drót szamarát vagy beszerzett egy új járgányt, irány a természet és lehet bátran beletekerni a világba.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kerékpározás |
likeold
a fb oldalunkat