Hirdetés
Foglalkoztatottság az álláshirdetések tükrében

Milyen szakembereket keresnek most Győrben?

Illsuztráció: Győr+
Hajba Ferenc
2021.05.17. 12:00

Győrben főleg a szociális intézmények, s az óvodák keresnek közalkalmazottakat, az egészségügy nővérek, asszisztenseket fogad szívesen, a gazdasági magántársaságoknál pedig szükség van többek között fémipari munkásokra, gépkezelőkre, targoncavezetőkre, és műszaki mérnökökre.

Hirdetés

A vállalatok karrieroldalain valamint a hirdetésekben annak néztünk utána, hogy milyen szakembereket keresnek a közintézmények, valamint a főleg ipari vállalkozások városunkban. A közalkalmazotti státusz keretében végezhető munkák a kozigallas.gov.gyor.hu oldalon naprakészen elérhetőek. Ezen az oldalon hirdetnek például hivatali igazgatási, gyámügyi, valamint környezetvédelmi, a tankerületbe pedig gazdálkodási ügyintézőket. Az egészségügyi és szociális intézetekben általában vannak gondozói állások, most az öregek klubjába terápiás munkatársakat vennének fel. Óvodavezetői állásra és dajkának is várnak jelentkezőket.

A tankerületekből – ahol a jelek szerint nincs elég műszaki dolgozó és informatikai referens – viszonylag kevés a pedagógushirdetés, ám gyógypedagógus, logopédus, tanító és testnevelő tanár azonnal el tud helyezkedni.  A gyermekvédelem területére gyerekfelügyelők pályázatát várják, a hajléktalan ellátásból pedig takarító hiányzik. Hirdetnek járványügyi, illetve orvosszakértőt is.  Az egészségügyben továbbra is keresnek – s félő, hogy egyre jobban – ápolókat, asszisztenseket, orvosokat különféle kórházi osztályokra, szakrendelésekre.

Hirdetés

A szabadpiac legnagyobb győri ipari vállalkozásai elsősorban saját honlapjuk karrier oldalain fogalmazzák meg pontos munkaerő-igényeiket, feltételeiket.

Jó példa erre, az Audi, a Rába, a Graboplast, akik az ő profiljaikba illeszkedő szakmákban akarnak elhelyezkedni, jól teszik, ha itt kezdik az álláskeresést.

Természetesen a hirdetési oldalakra is sok állás kerül fel. Ezek alapján a szakmunkások közül a fémmegmunkálóknak van a legtöbb lehetőségük, a vendéglátásban pultosokat, szakácsokat vennének fel, több területre is kellenének értékesítők, s ajánlanak munkát vonatvezetőnek, pénztárosnak, betegtaxisnak, export-import koordinátoroknak, marketingeseknek, banki tanácsadóknak is.

A munkanélküliségi ráta tavaly az év  utolsó negyedévben a megyében 1,4 százalékos volt, ugyanannyi, mint amennyi a szomszédos Komárom-Esztergomban, máshol mindenütt magasabb értékeket mértek.  A Központi Statisztikai Hivatal jellemzően inkább a statisztikai régiók, s legfeljebb az ezeken belüli megyék és járások adatait részletezi, a városokét kevésbé. A rendelkezésre álló adatok alapján azonban annyi biztos, hogy Győrött az átlagosnál továbbra is jobbak az álláslehetőségek, és a nettó fizetések is magasabbak.

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #munka |
likeold
a fb oldalunkat