Ménfőcsanakon már minden a húsvétról szól!

Szigeti Sándor Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.06. 09:05

Ménfőcsanakon már minden a közelgő ünnepekről, az előttünk álló hosszú hétvégéről szól. A településrészen tojásvadászat és tojásfa díszítés is lesz, a Királyszéki úton pedig ünnepi dekoráció fogadja az arra járókat.

A készülődés már az április 1-jei a ménfőcsanaki kézműves termelői vásáron megkezdődött, ahol a pónilovaglás és tűzzománc ékszer készítés mellett többek között tojásfestéssel, húsvéti kézműves foglalkozásokkal és hagyományos, kalácsos-tormás sonkakostolóval várták a piacra kilátogatókat.

Fotó: O. Jakócs Péter

A vásárban volt tojásvadászat is, de hogy senki ne maradjon ki a mókából, megtartják a hagyományos városrészi vadászatot is, ahol színes és sorszámozott műanyag tojások becserkészésére lesz lehetőség a városrész játszóterein és zöld felületein április 9-én vasárnap, délelőtt 9 órától.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea elmondta: mindenki egy tojást tud majd beváltani egy kis apróságra a Ménfőcsanaki lakossági információs irodában, és érdemes lesz figyelni a Facebook-oldalakat is, mert később kisorsolnak több sorszámot, amelyek további ajándékokat rejtenek.

„Az idei már a harmadik év, amikor tojásfa díszítést is meghirdetünk Ménfőcsanakon. A Királyszék úti zöldfelületen, a városrész táblánál egyénileg lesz lehetőség a fa díszítésére, egészen az ünnepek végéig. A fára felkerülő legszebb tojásokat egy kis ajándékkal díjazom az ünnepek után” – tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője.

Dr. Laczkovits-Takács Tímea örömmel számolt be arról is, az egyik helyi ajándékbolt ügyes kezű hölgyeinek köszönhetően az idei évben is ötletes és vidám húsvéti dekoráció fogadja a Királyszéki úton elhaladókat, Ménfőcsanakon tehát minden adott ahhoz, hogy igazán hangulatosan teljenek a húsvéti ünnepek.

További részletek és infók: Dr. Laczkovits-Takács Tímea Facebook-oldala

Kapcsolódó témák: #húsvét | #Ménfőcsanak | #programok |