Ménfőcsanakon járt a Muzsikás

Szöveg és fotó: Ficsór Dávid
2023.02.14. 14:21

Több mint 15 éve járja az országot és juttatja különleges zenei élményhez a fiatalokat a Muzsikás együttes. A fennállásának 50. évfordulóját ünneplő legendás formáció kedden a Győri Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskola alsó és felső tagozatosainak tartott rendhagyó ének-zene órát. A program célja, hogy bemutassák a népzenét, az élő zene fontosságát a legfiatalabb generációnak.

„A zenei élményhez jutás, az éneklés, a zenetanulás, a zene befogadásának képessége jótékony hatású nem csupán az általános műveltségi szint emeléséhez, hanem a testi-lelki harmóniához is” – mondta a Győr+ Médiának Hamar Dániel, az együttes nagybőgőse.

Zengett a tornaterem a gyerkőcök énekétől. A legismertebb népdalokat teli torokból dalolták a fiatalok a zenészek pedig lelkesen kísérték őket. Tették ezt kerek évfordulójuk évében, hiszen, ahogy azt említettük idén ünnepli 50. születésnapját a Muzsikás. „Ünnepi évet próbálunk összeszervezni, ahol bemutatjuk a fő állomásainkat, koncertek, kiállítások, beszélgetések formájában. Április 10-én pedig a MÜPA-ban lesz egy nagy Muzsikás-nap, amire szeretettel várjuk azokat, akik szeretik az együttest” – emelte ki a kiváló zenész.

Nem csak a Muzsikás együttes ünnepel kerek évfordulót idén. A Petőfi iskolának több szempontból is fontos esztendő a 2023-as. Az intézmény vezetője méltatta a zenekar tevékenységét és beszámolt az iskola jubileumáról. „Iskolánk 50 évvel ezelőtt vette fel Petőfi Sándor nevét, ezért azt kell, hogy mondjam, ez a mai remek program az ünnepségsorozatnak egy kiemelkedő eseménye” – hangsúlyozta Szilbekné Cseh Györgyi.

Nem csak zenéltek a zenészek, legendás történetekkel színesítették a rendhagyó ének-zene órát, ami nagy sikert aratott a fiatalok körében. 

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #évforduló | #híradó | #Ménfőcsanak | #Muzsikás | #zene |