Hirdetés

Megújult, modern útszakasz Bácsán

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.05.27. 15:41

Több mint 151 millió forintból újult meg a Külső-Bácsai út közel 400 méter hosszon, új buszöblöket is kialakítottak.

Hirdetés

Új az aszfalt, megtörtént a csapadékcsatorna kiépítése, a kapubejárók szintre emelése, és új útcsatlakozásokat is kialakítottak a szakemberek a Külső-Bácsai úton, a Votinszky és a Boglárka utca közötti szakaszon.

A térség országgyűlési képviselője, Simon Róbert Balázs a helyszínen számolt be a részletekről. Elmondta, a kivitelezés első ütemét 2018-ban már megvalósították, akkor csapadékvíz csatornát építettek önkormányzati forrásból. „Győr úthálózatának 30 százaléka állami tulajdonban és kezelésben van, többek között a Külső-Bácsai út is ilyen. 83 millió forint állami támogatással, 367 méteren újult meg ez az útszakasz. Korábban már járhatatlan volt ez a rész. Következhet a harmadik ütem kidolgozása, ami egészen az Audi iskoláig tartó szakasz felújítását jelenti” – hangsúlyozta a képviselő.

Hirdetés

A csapadékvíz elvezetési munkák – mintegy 68 millió forintból – valósultak meg önkormányzati forrásból. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, igyekeznek minden városrészre kellő figyelmet fordítani. „Bácsa, Sárás és Révfalu sem marad ki a fejlesztésekből, mindegyik városrészben számos útfejlesztést fogunk megvalósítani ebben az ötéves ciklusban” – mutatott rá az alpolgármester hozzátéve, ezt a városrészt is bekapcsolták a térfigyelő kamerahálózatba, de a fásítási program és a körforgalom megszépítése sem maradt ki.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #helyi fejlesztés |
likeold
a fb oldalunkat