Hirdetés

Megújult a Szabolcska utca

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.09.16. 14:45

Folytatódnak Győrben az útfelújítások, a közelmúltban a Szabolcska utca közel 600 méteres szakasza kapott új burkolatot, a Körkemence és a Sport utca között.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadón Borkai Zsolt polgármester elmondta, a Szabolcska utcán az 1990-es években történt utoljára burkolatfelújítás. „Mintegy 76 millió forintból újítottuk most meg, amelyért köszönet illeti a képviselőket. Annak idején a Kodály Zoltán utcában laktam, sokszor közlekedtem erre. Jó látni, hogy mostantól már 21. századi színvonalú útburkolaton haladhatnak az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok” – zárta a polgármester.

szabolcska utca
Prédl Antal, Simon Róbert Balázs, Radnóti Ákos, Borkai Zsolt

Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője kiemelte: örül annak, hogy az elmúlt ciklusban jelentős úthálózat fejlesztéseket sikerült megvalósítaniuk. „A közelmúltban készült el a Szigethy Attila út felújítása és bővítése, ma pedig átadhatjuk a Szabolcska utcát is, ami hatalmas előrelépés – kezdte Radnóti Ákos. – Nem csak az úttestet érinti a fejlesztés, hanem a járdákat is, korábban pedig több helyen zebrát is építettünk. A közvilágítás is megújult, korszerű és energiatakarékos LED izzók világítják meg az utcát és a fákat. A közbiztonságra is nagy hangsúlyt fektettünk, az utca elejére és a végére is rendőrségre bekötött térfigyelő kamerákat szereltettünk fel” – mondta Radnóti Ákos, majd a Győr+ érdeklődésére elmondta: 2010 óta dolgozik képviselőként a körzetben, s ez idő alatt közel 30 új parkolóval gazdagodik a Körkemence utca. Ebből a számból 14 kocsibeálló nemsokára elkészül, már megvolt a terep műszaki bejárása. Az elmúlt években a – szintén a Körkemence utcában található – garázssor is világítást kapott, ezzel is fokozva a környék biztonságát. .

Hirdetés
szabolcska utca

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Győr területén mintegy 1200 kilométer az úthálózat hossza, amelynek kezelésében aktívan részt vesz az önkormányzat. „A győri utaknak körülbelül 70 százalékát az önkormányzat, 10 százalékát az állam, és 20 százalékát egyéb magánjellegű kezelők gondozzák. A Szabolcska utca az önkormányzathoz tartozik, s részese annak a nagyszabású útfelújítási programnak, amelyet a város már évek óta magára vállal.

szabolcska utca

Végezetül Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet vezetője elmondta, az útfelújítást megelőzte egy teljes körű közműhálózat-korszerűsítés is, így reményeik szerint a lakók és a közlekedők is elégedettek a fejlesztéssel.

Szerző: Havassy Anna Katalin
TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #helyi fejlesztés | #közlekedés |
likeold
a fb oldalunkat