Hirdetés

Megújult a győri városháza épülete

Fotó: OJP
Győr+
2022.09.22. 10:26

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Városháza épületének energetikai korszerűsítésére. A Polgármesteri Hivatal épülete közel 270 millió forintos támogatásból újult meg.

Hirdetés

A fejlesztés célja az épület energiahatékonyság és energiatakarékosság szempontjából történő felújítása volt. A győri Városháza neobarokk stílusban épült, U-alakú, kétemeletes, középütt óratoronnyal, s a főhomlokzaton kiugró két kisebb toronnyal rendelkező műemléképület. A Városháza Győr egyik legismertebb, városképileg legjelentősebb épülete, a város szimbóluma.

Az épület energetikahatékonyságának fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának a növeléséhez, a magas energiaimport-függőség mérsékléséhez és a környezeti ártalmak csökkentéséhez. A fejlesztés hatására jelentősen javult az épület hőtechnikai adottsága, csökkent a hőveszteség, ezáltal kevesebb hő felhasználására lesz szükség a jövőben.

A projekt során megvalósult az épületben a műemlék nyílászárók felújítása. A projekt jelentősen hozzájárul az energiatermelés és energiafelhasználás környezettudatosabbá tételéhez, valamint a CO2 emisszió csökkentés révén a fenntartható fejlődéshez.

A „Városháza energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-GY1-2018-00005 azonosítószámú projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásban valósult meg. A projekt kedvezményezettje Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás összege: 269 366 920 Ft. A projekt teljes költsége: 274 757 441 Ft.
Kapcsolódó témák: #felújítás | #Győri önkormányzat |
Hirdetés