Megújult a Fogyatékosok Napközi Otthona

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2019.09.30. 15:30

Ebben az esztendőben indult a „Az Audi segít” kampány, amelynek keretében az oktatás, a környezet- és természetvédelem, valamint a szociális ellátás terén hét régióbeli intézmény, civilszervezet álma válhatott valóra. Közöttük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat győri Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona.

Belső és külső felújítási munkálatokat végeztek, amelynek során megújult az intézmény étkezője, nagyterme, akadálymentesített új járda és parkoló épült, továbbá fogyatékkal élő ellátottjaik gyógynövények és fűszernövények termesztésére alkalmas magaságyásokat, új kerti bútorokat és egy udvari pavilont is birtokba vehetnek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthona 6,5 millió forintot nyert „Az Audi segít” pályázaton. A pénz mellett az ingolstadti cég magyar leányvállalatának negyven munkatársa az önkéntes segítség keretében kétkezi munkával járult hozzá ahhoz, hogy a napközi otthon lakói minél komfortosabban érezhessék magukat.

Köszönetük jeléül műsorral hálálták meg az Audi vezetőinek a segítséget. Dr. Knáb Erzsébet, a győri Audi személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja a rendezvényen úgy fogalmazott, mások segítése nélkül nincs igazi élet, s az önzetlen segítségnyújtásban mérhetetlen erő lakozik. Knáb Erzsébet beszélt arról is, hogy az elmúlt hat évben 160 győri és Győr környéki intézményben segítettek munkatársai a rászorulókon.

„Az Audi segít” kampány keretében összesen harminc projektet díjaztak 55 millió forint értékben. Ezekből hét projekt volt kiemelt.

A rendezvényen részt vett Veres András győri megyéspüspök is, aki áldásban részesítette az otthon lakóit.

Szerző: Koloszár Tamás
TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #jótékonyság |