Hirdetés
Fejlesztés

Megújul a Földes Gábor utca

Fotó: Győr+ Archív
Győr+
2022.06.08. 20:29

A Kuopio park fejlesztéshez kapcsolódóan megújul a Földes Gábor út egy szakasza, járdafelújítás, új parkolóhelyek kialakítása kezdődik csütörtöktől, valamint új aszfaltburkolatot kap az utca.

Hirdetés

A Földes Gábor út 9-23. számú házak mögötti szervizutat már átadta a forgalom számára a Győri Útkezelő Szervezet, de kisebb javítások még hátra vannak ezen a területen.

Június 9-től elkezdődik a Földes Gábor út 9-23. előtti, ferde elrendezésű parkolóhelyek átalakítása és a járda felújítása. Ezért csütörtöktől tilos lesz parkolni ezen a szakaszon.

Hirdetés

A járda és az úttest határán új szegélyköveket építenek be, ennek nyomát már látni lehet a helyszínen egy hosszirányú vágás kapcsán. A bontási munkák látványa azt a látszatot keltheti, hogy a járda jóval keskenyebb lesz a meglévőnél. Ezt csak a járdabontásnál esetében igaz. Az eredeti szélesség fog rendelkezésre állni az új járda esetében azzal, hogy a ferde elrendezésű parkolóknál lévő háromszög formájú felület fog megszűnni.

Az elkövetkező hetekben megépül az új szegély a páratlan oldalon, új pályaszerkezetű úttest is épül a parkolófelületen, illetve felmarják a Földes Gábor utca aszfaltját az Ifjúság körút és Kodály Zoltán úti szervizút között, majd új aszfaltborítást kap az utca.

A munkálatok várhatóan másfél hónapig tartanak.

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #Győr | #Parkolás | #útfelújítás |
likeold
a fb oldalunkat