Megújul a csatornavezeték, ismét forgalomkorlátozásra kell számítani a Kálóczy térnél!

Szerző és fotó: Pannon-Víz/Borsi Viktória
2024.07.05. 12:45

Győrben a Kálóczy térnél az utóbbi időben folyamatos meghibásodások jelentkeztek az elöregedett csatornarendszeren, amelyet a térség folyóin levonult árhullámok és jelentős lokális csapadékok következtében kialakult ár- és belvízi helyzetek még inkább előidéztek.

A problémák megoldásaként társaságunk többszöri javításokat, rekonstrukciós munkákat hajtott végre az érintett területeken. Az első ütemben megtörtént a vezetékszakasz cseréje a Kálóczy téren a Szentháromság templom előtt, valamint második ütemben a templom és az idősek otthona közötti részen. A biztonságos és zavartalan víziközmű szolgáltatás ellátásához szükséges „fennmaradó” 128 folyóméternyi csatornaszakasz rekonstrukcióját társaságunk a jövő héten megkezdi, amely megoldást nyújthat a folyamatosan felmerülő „láncszerű” vezeték-meghibásodásokra.

Tájékoztatjuk a lakosságot és az arra közlekedőket, hogy szennyvízvezeték rekonstrukciós munkák kezdődnek tervezetten július 10-én, szerdán a Kálóczy tér északi oldalán.

A felújítás ideje alatt le lesz zárva az egyirányú Kálóczy tér 13-tól a Rónay Jácint utcai csomópontig. A Kálóczy téren a körforgalom és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény közötti rész kétirányú lesz és zsákutcaként lesz megközelíthető.

A munkálatok ideje alatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti. Ezek a járatok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6-os jelzésű autóbusz Kismegyer irányába, a 9-es és 29-es jelzésű autóbuszok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér–Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.

A rekonstrukciós munkák várhatóan egy-másfél hónapot vesznek igénybe.