Lakossági bejelentés

Megtalálták az eltűnt autót a városrendészek

Fotó: Városrendészet Győr
HAK
2022.02.28. 07:31

November óta körözött gépjárművet találtak meg a Városrendészet Győr munkatársai, amely sajnos egy korábbi halálesethez köthető. Az egyenruhások a győriek segítségével oldották meg az ügyet.

Tavaly télen érkezett a bejelentés a rendőrségre, miszerint egy illető rokona Győrbe utazott, ám sajnos érkezését követően rövid időn belül természetes úton elhunyt. A hozzátartozók nem találták az elhunyt autóját amellyel Győrbe érkezett, így bejelentették, a hatóságok pedig körözni kezdték a kocsit.

Sajnos hónapokig nem történt előrelépés az ügyben, ám február 27-én reggel egy győri lakosnak is köszönhetően végre megtalálták az eltűnt gépjárművet. A városrendészet ügyeletére reggel 8 óra környékén telefonált be egy Bajcsy-Zsilinszky utcai hölgy, aki elmondta, hogy a lépcsőházukban rendszeresen egy hajléktalan húzza meg magát éjjelente, illetve arról is említést tett, hogy az udvarban már hónapok óta áll egy autó, amely szerinte el sem mozdult onnan ez idő alatt.

A városrendészet szolgálatban lévő ügyletese a bejelentőtől rákérdezett a kocsi típusára és rendszámára, majd ezek alapján felébredt benne a gyanú: ez lehet az a kocsi, amit ősszel már körözött a rendőrség és a saját kollégái is kerestek, mindhiába…

A belvárosi városrendész járőrpáros egy rendőrrel kiegészülve a helyszínre sietett, ahol az adatok egyeztetése után kiderült: valóban a körözött autóról van szó, így megoldódott a november óta tartó rejtély: egy belső udvarban parkolt az eltűnt Opel.

A városrendészek az ügyet további intézkedésre a rendőrségnek átadták és egyúttal megköszönték a győri lakos figyelmességét és hogy értesítette őket. Biztosították, hogy a hajléktalan férfi ügyében is lépéseket tesznek.

Kapcsolódó témák: #112 | #rendőrség | #Városrendészet |