Reggeli Vizit

„Megszüntetjük az illegális szemetelést Győrben!”

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.04. 07:35

Ha csütörtök, akkor kéthetente Reggeli Vizit a Győr+ Rádióban! Dr. Dézsi Csaba András most is tiszteletét tette stúdiónkban és számos érdekes témáról esett szó az adás során.

A 2021-es költségvetést múlt héten jelentették be, s a polgármester már akkor is elmondta: olyan, mint a családi kassza. Meg kellett húzni a határokat, el kellett dönteni a fontossági sorrendet és így kellett döntést hozni. Az ez évi költségvetés így született meg, mindent számításba vettek és mérlegeltek. Hitelt nem vesz fel a város, s Győr a járvány idején is megőrzi működőképességét.

Az egészségügy új szabályozása miatt nem dolgozhat együtt tovább dr. Dézsi Csaba András és felesége a Győri Szívkatéteres Laborban, erről is részletesen beszélt a polgármester. „Tizenhét éven át együtt dolgoztunk, egy osztályon, most pedig egy évvel a nyugdíj előtt kellett volna másik osztályra átmennie a feleségemnek. Így nem írta alá az új szerződést, a közös munkánk pedig sajnos véget ért. Nem értek egyet ezzel az egésszel és ennek hangot is adok. Azért, hogy lehessen javítani, mert ezen is változtatni kell! Az orvosi munkában van egy alaptétel: csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Viszont ha felfedezzük a hibát, akkor szólni kell, hogy megelőzzünk egy nagyobb tragédiát. Tehát én is szólok!”

A győriek már nagyon várják, hogy a piac visszatérjen a Dunakapu térre, tegnap óta az is ismert, hogy erre április 10-én kerül sor. Dr. Dézsi Csaba András elmondta, tudott róla és sokan jelezték, hogy régi vágyról van szó, így minél előbb igyekeztek ezt a kérést teljesíteni. A árusokkal együttműködve született meg ez a dátum, egyeztettek erről is. A polgármester azt is elmondta, alapos előkészületi munka előzte meg ezt a költözést, fix, a tér hangulatában illő bódékat helyeznek ki, amelyek mellett a terület rendezvény funkciója is megmaradhat. Április 10-étől tehát szerdán és szombaton piac, ismét a Dunakapu téren!

Hallgatói kérdések érkeztek a lakóházak külső- belső felújításával kapcsolatban; játszóterekkel, zebrákkal összefüggésben is, ezek miatt is érdemes lesz meghallgatni a beszélgetés felvételét.

A leendő kultúrális központról is érdeklődtek kollégáink, amelyről a polgármerter elmondta: folynak a munkálatok. Jelen pillanatban a tervezést előkészítő feladatok zajlanak, a látványtervek pedig nyár elejére készülnek el. Ekkor tudják majd felterjeszteni, hogy államilag támogatott lehet-e a beruházás. Ezt megelőzően persze egy szakmai és közlekedési egyeztetés is kell majd a szakemberekkel. Most is elhangzott, hogy nem csupán egy kultúrális térben gondolkoznak, hanem sokkal inkább egy társasági, mindenki számára elérhető központot szeretnének, amellyel kapcsolatban átfogó, nagyszabású munka folyik a városházán.

Az illegális szemeteléssel kapcsolatban hallgatói kérdés érkezett, amellyel kapcsolatban elhangzott, hogy a Városrendészet határozottan és hatékonyan fog fellépni a szemetelők ellen, s aki vét a szabályok ellen, azokat szigorúan számon is kérik majd.

”Az előttünk álló időszak arról fog szólni, hogy megyek, és próbálok pénzt szerezni a városnak, s az országgyűlési képviselőinket is erre kértem.” – fogalmazott dr. Dézsi Csaba András. ”A város fenntartásához is pénz, pénz, és megint csak pénz kell. A Covid-19 járvány miatt 18 milliárd gurult ki a város kasszájából. Nem panaszként, hanem tényként mondom. A mi feladatunk tehát, hogy reálisan kalkuláljuk a kiadásokat. Nem tudjuk még, mit hoz a harmadik hullám, de állunk elébe, és megoldjuk a felmerülő problémákat. Nagyon reméljük, nyárra már csak mosolygunk vissza erre az egészre.” – zárta a polgármester, majd hozzátette, hogy továbbra is várják a győriek kérdéseit az ismert csatornákon.

Kapcsolódó témák: #covid-19 | #Győri önkormányzat | #Reggeli vizit |