Hirdetés
Helyben a Győri Törvényszékhez kerülnek át az ügyek

Megszűntek a munkaügyi és közigazgatási bíróságok

Fotó: Archív
Győr+
2020.04.01. 15:13

Március végével országos szinten is megszűntek a munkaügyi- illetve a közigazgatási bíróságok. Nincs ez másképp Győrben sem, ahol április 1-jétől a Győri Törvényszék látja a megszűnt bíróságok elsőfokú feladatait.

Hirdetés

Tájékoztatást adott ki a mai napon a Győri Törvényszék, amelyben felhívják rá a figyelmet, hogy közigazgatási és munkaügyi bíróságok 2020. március 31. napjával országszerte megszűntek. Így történt ez a Győri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság esetében is.

A közigazgatási perekben 2020. április 1. napjától elsőfokon a Győri Törvényszék jár el regionális illetékességgel, illetékességi területéhez tartozik Győr-Moson-Sopron Megye, Vas Megye és Komárom-Esztergom Megye.

Hirdetés

A közigazgatási bírósági ügyekben másodfokon fellebbezési, illetve felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el, továbbá meghatározott ügyekben kizárólag a Kúria jár el.

A munkaügyi bírósági ügyekben első fokon szintén a Győri Törvényszék jár el, ugyanakkor másodfokon fellebbezési eljárásban a Győri Ítélőtábla, míg felülvizsgálati eljárásban a Kúria jár el.

Új rendelkezés, hogy a munkáltató felperes a pert kizárólag a munkavállaló (alperes) belföldi lakóhelye, ennek hiányában belföldi tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indíthatja meg. Munkaügyi perben továbbra sincs helye illetékességi kikötésnek.

Felhívják továbbá az ügyfelek figyelmét, hogy 2020. április 1. napjától a keresetlevelet a Győri Törvényszéknek kell címezni.

A 2020. március 31. napjáig már benyújtott keresetleveleket, valamint a folyamatban lévő közigazgatási és munkaügyi ügyeket a közigazgatási és munkaügyi bíróság megszűnésével megküldik a Győri Törvényszéknek.

A változásokról bővebb tájékoztató a Magyarország Bíróságai oldalon érhető el.

Kapcsolódó témák: #Győr |
likeold
a fb oldalunkat