Hirdetés

Megszépült a parkolólemez melletti terület

Fotó: O. Jakócs Péter
Szabó Csilla
2020.05.28. 11:30

Győr tovább bővült egy kis ligettel a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház bejárata előtt az épülő parkolólemez és a már felújított kerámia díszkút között. Új járdát építettek, pihenőpadokat és hulladékgyűjtő edényeket helyzetek el, fákat ültettek, cserjéket telepítettek és füvesítettek a most átadott és megszépült, közel 800 négyzetméternyi területen.

Hirdetés

Megszépült a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház bejárata előtti zöldterület az épülő parkolólemez és a már felújított kerámia díszkút között. Térköves járdát építettek mintegy 210 négyzetméternyi felületen, ahol kis szigeten hat pihenőpadot és hulladékgyűjtő edényeket helyeztek el. A közelben lévő szellőzőépítményt is felújították, és a térburkolat mellett 500 négyzetméternyi területet füvesítettek. A gyep növekedését automata öntözőrendszer segíti és hat új fát is ültettek, valamint cserjéket is telepítettek a járda mellé a zöldterületen.

A mostanra elkészült kis liget átadásán dr. Dézsi Csaba András elmondta, nagyon örül, hogy Győr tovább zöldül ezzel a kis ligettel, a járdákat oda építették, ahol az emberek járnak, és az így kialakított kis sziget a burkolatfelületen tökéletes kis pihenőhely. A mellette hamarosan átadásra kerülő parkolólemez pedig várhatóan megoldja majd a kórházba érkezők parkolási gondjait. „Vigyázzunk a fűre, a hulladékot a gyűjtőkbe rakjuk, óvjuk ezután megszépült környezetünket” – hívta fel a figyelmet a polgármester.

Hirdetés

Dr. Tamás László János kórházigazgató kiemelte, hogy az elmúlt 35 évben a járókelők a kitaposott ösvénnyel kijelölték a most megépült járda helyét, a buszmegállótól két irányban is kulturáltan megközelíthetővé vált a kórház bejárata. A terület szebbé tételében mindenkinek ugyanaz a gondolata fogalmazódott meg, már nem eső áztatta ösvényen, hanem szép burkolatú járdán közlekedhetünk. „Mondhatjuk, hogy a beruházás használati értéke óriási” – fűzte hozzá a kórház főigazgató főorvosa.

Radnóti Ákos alpolgármester megemlítette a jelenlegi kis terület mellett már átadott díszkutat is. Tavaly a stilizált növényi formát, virágok csoportját idéző vizes alkotás és annak környezete újult meg, a kivitelezés során az évek óta használaton kívüli kútnál a vízgépészet átalakítása mellett a vízjátékot adó kerámiaelemeket is újragyártották az eredetivel megegyezően, és a műtárgy víztakarékos működését biztosították. Az alkotás szimbolizálja egyik természeti kincsünket, az éltető vizet. A mellette lévő gyepfelület gondozását ott is automata öntözésberendezéssel biztosítják és oda is elhelyeztek új padokat, hulladékgyűjtő edényeket, járdát építettek.

„A parkolólemez és díszkút közötti most megszépült területen a fákon szalagok jelzik azokat, amelyeket újonnan ültettünk, 24 órás térfigyelő kamerarendszer szolgálja a biztonságot. Mint ajándékot adhatjuk ezt a kis ligetet a kórházba érkezőknek és a közelben élőknek is” – tette hozzá az alpolgármester.

Kovács Tamás önkormányzati képviselő hozzátette, a környéken még sok feladat van, hozzá tervek is születtek. Azt tapasztalom, hogy egyre több ember érzi fontosnak a közvetlen lakókörnyezete szépítését, csatlakozva ahhoz a kezdeményezéshez: Tegyünk azért, hogy szebb és élhetőbb legyen városunk, Győr” – zárta a képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #helyi fejlesztés | #PAMOK |
likeold
a fb oldalunkat