Megnyílt a nyugdíjas alkotók tárlata

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.10.09. 18:33

Festmények, fotók és a legkülönbözőbb kézimunkafajták gyönyörködtetik a szemet és a lelket a Nyugdíjas Alkotók XIV. kiállításán, mely ma délután nyílt meg a szabadhegyi József Attila Művelődési Házban.

Az eseményen részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester, dr. Pergel Elza alpolgármester és Diligens Tibor önkormányzati képviselő.

Dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntőjében azt mondta: alkotó emberként ő is tudja, milyen jó érzés az, ha az ember elgondol valamit és azt le tudja írni, el tudja mondani, vagy le tudja festeni vagy rajzolni. Ugyanakkor az is fontos, hogy meg is tudja mutatni, amit létrehozott, erre pedig jó lehetőség évente ez a tárlat. Szólt arról, mennyire fontos, hogy idősebb korban is aktívak maradjunk mind fizikai, mind szellemi értelemben.

Aki így tesz, nemcsak jobban érzi magát, hanem tovább is élhet. Köszönetet mondott a szervezőknek, akik létrehozták a kiállítást és az alkotóknak, hogy vették a bátorságot alkotásaik bemutatásához.Nálunk az emberekben a tenni akarás, az élni tudás magasabb szinten van, mint az ország más részein. Győrben jó élni, hiszen itt fejlett az ipar, a kultúra, az oktatás, ezt pedig az itt élők tehetsége, szorgalma, munkája hozta létre.” – fejtette ki a polgármester.

Rákosi Zsolt János, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: „A múlt jelzőfényei nélkül nem láthatjuk jól a jövőnket. S mivel ti, az itt kiállítók már a múlt jelentős részét már megéltétek, jó messzire láttok. Ez jelenik meg a műveitekben.”

A program Krasznai Tamás színművész előadásával folytatódott, aki örökzöld slágereket és operett részleteket énekelt.

A kiállítást megtekintő dr. Pergel Elza alpolgármester a Győr Plusz Média kérdésére válaszolva azt mondta: „Teljesen lebilincselő számomra, hogy amatőr idős emberek, ilyen látványos, magas szintű alkotásokat hozzanak létre fotókból, festményekből, kézimunkákból.”

A tárlat október 31-ig, hétköznap 10-16 óráig látogatható a Szabadhegyi Művelődési Házban (Móra park 1.).

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr | #idősek | #kiállítás |