Megkezdődtek a munkák és vele a forgalomkorlátozás! Mutatjuk hol!

Szerző és fotó: Győr+
2024.07.10. 15:24

Szennyvízvezeték rekonstrukciós munkák kezdődtek július 10-én, szerdán a Kálóczy tér északi oldalán. A Pannon-Víz Zrt. kéri a Révfaluban közlekedők türelmét, különösen a reggeli és a délutáni órákban, amikor egyébként is nagy forgalmat bonyolít az érintett terület.

Ahogy arról az elmúlt héten is beszámoltunk Győrben a Kálóczy térnél az utóbbi időben folyamatos meghibásodások jelentkeztek az elöregedett csatornarendszeren, amelyet a térség folyóin levonult árhullámok és jelentős lokális csapadékok következtében kialakult ár- és belvízi helyzetek még inkább előidéztek.

A szolgáltató többszöri javításokat, rekonstrukciós munkákat hajtott végre az érintett helyszíneken, de további beavatkozásra is szükség van, ezért is zárták le szerdán az egyirányú utat a Kálóczy tér 13-tól a Rónay Jácint utcai csomópontig. Fontos, hogy a munkavégzés ideje alatt a Kálóczy téren a körforgalom és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény közötti rész kétirányúvá vált és zsákutcaként megközelíthető.

A rekonstrukciós munkák várhatóan egy-másfél hónapot vesznek igénybe, ezalatt változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti. 

Ezek a járatok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6-os jelzésű autóbusz Kismegyer irányába, a 9-es és 29-es jelzésű autóbuszok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér–Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők.