Megkezdődött az Európai Sporthét Győrben!

Pulai Sarolta – Szigeti Sándor Fotó: MekliZ Fotó
2023.09.23. 12:15

A mai nappal elstartolt az Európai Sporthét Győrben! Szombaton délelőtt kilenc órától izgalmas programokkal várnak mindenkit az Olimpiai Sportparkban. Az eseménysorozatot Radnóti Ákos, sportért is felelős alpolgármester nyitotta meg.

„Elindult az Európai Sporthét, számunkra pedig minden olyan esemény fontos, amellyel népszerűsíteni tudjuk a sportot, a mozgást és az egészséges életmódot. Itt vagyunk az Olimpiai Sportparkban, ahol zajlik az élet, hiszen nagyon sok egyesület eljött, kiváló edzők és neves versenyzők vesznek részt a programban, mindez kiváló alkalom arra, hogy különböző sportokat próbálhassanak ki a győriek” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

„A városi egyesületekben mintegy tízezren sportolnak, ami nagyon szép szám, de mi szeretnénk ezt még tovább növelni. Gazdag a kínálat, nagyon színes a paletta, ezúton is mindenkit arra biztatok, hogy csatlakozzanak hozzájuk.” – mondta az alpolgármester, majd hozzátette:

„Külön öröm látni, hogy mennyi gyermek sportol Győrben, már egészen az óvodás kortól kezdve. Több óvodában sportpecifikus képzések vannak, a városban megtalálható az ovifoci, oviúszás-, ovijégkorong és lovaglás, több más sportág mellett. Ha már ilyen fiatalon megszeretik a mozgást a gyerekek, egészséges felnőttek válnak belőlük” – fogalmazott Radnóti Ákos, aki a megnyitót követően maga is beállt kosárlabdázni és teniszezni.

„Azokat is szeretnénk ezen a napon megszólítani, akik eddig még nem találták meg a számukra ideális sportágat és szeretnének valami izgalmasabb, új dologgal is megismerkedni. Így aztán nálunk kipróbálható a lézerharc, a buborékfoci, vannak szimulátoraink és a vr-játékaink is – mondta el kérdésünkre Maurino Marco, a Rába ETO Sportegyesület Tömegport Szakosztályának vezetője, aki hozzátette: ezek az új generációs sportágak alkalmasak rá, hogy bevezessék a fiatalokat a mozgás világába, és a későbbiekben a hagyományos sportágakhoz is kedvet kapjanak.

„Azért vagyunk itt, hogy népszerűsítsük a kosárlabdát, hogy az emberek megismerjék és megszeressék ezt a nagyszerű sportágat. A mai napon a játékosság a lényeg, a gyerekeknek ügyességi feladatokkal készültünk, egy kis ajándékot is hoztunk, és szeretnénk mindenkit kicsalogatni a délutáni meccsünkre, ahol a Sopronnal csapunk össze” – mondta Bors Róbert, a SERCO UNI Győr kosárlabda csapatának hangulatfelelőse.

Az Európai Sporthét eseményei mától egészen szeptember 30-ig zajlanak Győrben. A programok a város sportlétesítményeiben, illetve a sportparkokban lesznek, és ingyenesen látogathatóak. A további részletekről ide kattintva olvashat!

Galéria: MekliZ Fotó

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #európai sporthét | #Győr |