Performance kiállítás

Megidézték a tündéreket és az angyalokat

Kárpát Zsolt
2021.09.14. 14:43

Egy belvárosi udvart alakított át tündérkertté Malasits Zsolt. A győri képzőművész színes fényekkel, növényekkel és saját festményeivel különleges hangulatot teremtett szombati performance kiállításán. Az eseményt fuvolaművészek és a Remember Woodstock együttes tette még izgalmasabbá.

A Király utca tíz szám alatt lévő háznak egy belső udvara is van. Ezt nézte ki Malasits Zsolt képzőművész, hogy megrendezze performance kiállítását.

Egy olyan délutánt, estét hoztunk itt létre baráti összefogással, ami még nem volt Győrben. Felöltöztettük ezt az udvart és teljesen átalakítottuk, erre a célra kaptam növényeket, cserjéket is.” – mesélte Malasits Zsolt.

A növények, képek, festmények, szobrok és árnyak mellett Szileszki Adrienn, Erdei Boglárka fuvolaművészek és a Remember Woodstock zenekar, Udvardy Zsolt, Pápai László és Ferenczy Gergő muzsikáltak, hogy még hangulatosabbá tegyék az estét.

„Mindig nagyon élvezem, amikor nem egy hagyományos kiállítótérben mutathatom be munkáimat. Itt pontosan ez valósult meg. Az egészen picitől, az egészen nagy képig kikerültek a festményeim, néhány szobrot is hoztam. Tulajdonképpen ez a rendhagyó kiállítás volt és összhatásában adott új, egészen misztikus élményeket a résztvevők.”

Az érdeklődök látványfestésbe is bekapcsolódhattak, ezzel az eseménnyel a győri képzőművésznek mindössze annyi volt a célja, hogy a belvárosban nézelődők, felfedezzék ezt az udvart, és eltöltsenek néhány kellemes percet.

„Ahogy sötétedett, a fény is vonzotta be az embereket, egyre többen és többen jöttek. Először bekukkantottak az udvarba, voltak olyanok is, akik nem tudták mi ez, mert véletlenszerűen találtak ránk, de amikor látták miről van szó, itt maradtak és élvezték a programokat.”

Malasits Zsolt elképzelhetőnek tartja a jövőben, hogy az eldugott belvárosi udvart máskor is felöltözteti és benépesíti tündérekkel vagy éppen angyalokkal, de hozzátette egy kis feltöltődés után újabb látványos ötletekkel lepi majd meg a győrieket.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+TV | #kiállítás | #Kultúra | #művészet |