Győri Járásbíróság

Meghosszabbították a csalással gyanúsított énekes letartóztatását

Illusztráció: Marcali Gábor
Győr+
2022.05.05. 17:26

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. június 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú a gyanúsított terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapítható, amely miatt a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó kényszerintézkedés meghosszabbítása indokolt. Elfogadta a bíróság az ügyész indítványát a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna és ezt nem gyengíti az a tény sem, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte.

A gyanúsított első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket. E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan személyi körülményei, felhalmozott torozásainak nagyságrendje, a cselekmény sorozat jellege valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

A bíróság a nyomozás állására és a nyomozás érdekére figyelemmel az ügyész indítványával szemben egy hónap időtartamra látta indokoltnak a letartóztatás meghosszabbítását. Döntésében a bíróság egyúttal a gyanúsított szabadlábra helyezése, enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására irányuló kérelmét elutasította.

A határozattal szemben a gyanúsított és védője és az ügyész is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

Szöveg: Győri Törvényszék