Bűncselekmény

Meghosszabbította a bíróság F. Dávid letartóztatását

Illusztráció: Freepik
Győr+
2022.03.03. 14:55

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. május 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

Hirdetés

A megalapozott gyanú fennállását a terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta. Egytértett az ügyész indítványával a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna és ezt nem gyengíti az a tény, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte.

A gyanúsított első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket. E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan személyi körülményei, felhalmozott torozásainak nagyságrendje, a cselekmény sorozat jellege, a terhére rótt 23 rendbeli cselekmény jelentős tárgyi súlya valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

A döntéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

Szöveg: a Győri Járásbíróság sajtóközleménye

Hirdetés