Meghosszabbította a bíróság az énekes letartóztatását

Illusztráció: Győr+ archívum
Győr+
2021.09.06. 15:13

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2021. november 6. napjáig meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint több, mint szármillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

Hirdetés

A bíróság egyúttal a gyanúsított védője által a letartóztatás megszüntetése és a gyanúsított szabadlábra helyezése iránt előterjesztett kérelmét elutasította.

A megalapozott gyanú fennállását a terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását indokoltnak látta. Egyetértett az ügyész indítványával a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna még akkor is, ha már rendelkezik biztosnak tűnő tartózkodási hellyel.

A gyanúsított első és folytatólagos kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárás tárgyát adó cselekményekkel azonos jellegű szándékos bűncselekményeket.

E körülmény, valamint a gyanúsított bizonytalan anyagi helyzete, a felhalmozott tartozásai, azok mértéke valószínűvé teszik, hogy szabadlábra, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá kerülése esetén ismételten vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

A bíróság a letartóztatás meghosszabbításáról az iratok alapján döntött, a határozat nem jogerős. – olvasható a Győri Törvényszék által kiadott közleményben.

Hirdetés