Hirdetés
Ügyészség

Megerőszakolta a feleségét, majd késsel támadt rá

Illusztráció: pixabay
Győr+
2021.09.02. 07:52

Öt bűncselekmény, köztük több emberen elkövetett emberölés kísérlete a vád az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség az elkövető felmentésére és kényszergyógykezelésének elrendelésére tett indítványt, mivel elmeműködésének kóros állapota miatt a férfi nem büntethető és tartani kell attól, hogy hasonló bűncselekményt fog elkövetni.

A vádirat szerint a jelenleg 52 éves férfinak a házassága 2018. év végére olyannyira megromlott, hogy felesége válni kívánt tőle. Ezt a férfi elfogadni nem tudta, feleségét mindenhová követte, a sértett munkahelyére rendszeresen bekiabált, a kirakaton keresztül neki obszcén jelzéseket mutogatott. Kb. két hét alatt 180 alkalommal hívta, illetőleg üzeneteket küldött neki is, illetőleg a felesége gyermekének, mely üzenetek zaklatók voltak, avagy értelmezhetetlenek.

Hirdetés

Egy alkalommal az utcán, Sopronban a felesége autójára feküdt, letörte az ablaktörlő lapátot és azzal ütötte a jármű szélvédőjét. Feleségét meg is erőszakolta, mivel a sértett nem volt hajlandó „még utoljára” szexuálisan érintkezni vele.

Meg is fenyegette arra az esetre, ha el meri hagyni: 2019. tavaszán egy 11 cm pengehosszúságú késsel várta a feleségét az asszony munkahelye feletti lépcsőházban. Itt az asszonyt megtámadta, négy esetben meg is szúrta, mikor a segélykiáltásokat hallva a sértett segítségére sietett egyik munkatársa. A férfi őt is megtámadta, feléje szúrt, mire a segítő elmenekült.

Ekkor a kiabálást meghallva a sértett egyik ismerőse sietett az asszony segítségére, aki a férfit lerántotta a nőről, így a nő el tudott onnan menekülni. Ekkor a férfi a nő segítőjét támadta meg, megszúrta őt a nyakán, a feje oldalán és a bal kezén is. A folyamatosan menekülő férfit az elkövető az utcán üldözőbe vette: többször megpróbálta megszúrni, de a sértett egy, az utcáról felkapott bottal védekezett, az autójába beülve az elkövető megpróbálta őt elütni. Mikor az elkövető felismerte, hogy ez nem fog neki sikerülni, az autójával Ausztriába hajtott, ahol a rendőrök a magyar hatóságok kérésére elfogták.

A nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le, míg az érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni az ügyben.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #erőszak | #rendőrség | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat