Hirdetés

Megérkeztek Győrbe a vuhani maszkok

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.05.28. 13:16

Megérkezett városunkba az a 24.000 sebészi maszkból és 1.200 N95-ös részecskeszűrős maszkból álló küldemény, amelyet testvérvárosunk, Vuhan adományozott Győrnek.

Hirdetés

Mint ismeretes, az év elején Dr. Dézsi Csaba András polgármester javaslatára az önkormányzat hárommillió forintos segítséget nyújtott a kínai városnak, ezúttal pedig testvérvárosunk segített Győrnek. A maszkokat a vírusveszélynek leginkább kitett területeken hasznosítja majd a város, így azokat a szociális szférában dolgozók, illetve a járvány leküzdésében részt vevő személyek számára juttatják el.

Az adomány szerdán érkezett Győrbe, amellyel kapcsolatban dr. Pergel Elza alpolgármester úgy fogalmazott: „A testvérvárosok közötti nemes gesztus lényege, hogy figyelünk egymásra, köszönet érte. Bár ma a járványügyi helyzet enyhüléséről beszélhetünk, fontos, hogy a jövőben is betartsuk azokat a szabályokat, amelyek a vírus terjedését akadályozzák. A szociális ágazatban és az intézményeinkben különösen is fontos ez a fajta biztonság, ezért a testvérvárosunktól kapott adomány is jó helyre kerül majd.”

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat