Kiscsizmák

Ménfőcsanakon járt a Mikulás!

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2020.12.06. 12:15

Megérkezett a Mikulás Ménfőcsanakra! Előzetes online regisztráció után, a járványügyi szabályok megtartásával kerültek a kapura kitett kiscsizmákba a meglepetések! Több száz helyi gyermekes család jelentkezett az internetes felhívásra.

Laczkovits-Takács Tímea egy helyi lakos ötlete nyomán találta ki, miként pótolhatnák a mostani járványhelyzetben a Mikulással való személyes találkozást. Az önkormányzati képviselő felhívására több száz csanaki és ménfői gyermekes család regisztrált előzetesen az interneten meghirdetett eseményre.

A családoktól csupán annyit kértek, hogy tegyenek ki egy kiscsizmát a kapukra vagy a kerítésre, amelybe a Mikulás és segítői az ajándékokat beletehetik. Így biztonságosan, a járványügyi szabályok megtartásával, mégis jókedvűen és izgatottan várhatták a ménfőcsanakiak december 6-át!

Ma aztán végre elérkezett a várva várt nap! Az ajándékosztók már reggel hét órakor úton voltak, hogy mindenhova időben odaérjenek. Több helyi civil szervezet, magánszemélyek és önkéntesek fogtak össze, hogy minden kiscsizmába kerüljön valamilyen apró meglepetés. A jó ügy érdekében megmozdult az egész településrész.

„Senki számára nem könnyű a mostani időszak, éppen ezért gondoltuk, hogy megörvendeztetjük a helyieket. Folyamatosan érkeznek a pozitív visszajelzések, egyfolytában csöng a telefon. Az emberek örülnek, hogy gondoltunk a legkisebbekre. Ez volt az első ilyen alkalom Ménfőcsanakon, de reményeink szerint nem az utolsó. Tervezzük a folytatást, és nagyon bízunk benne, hogy a járványhelyzet elmúltával jövő ilyenkor egy igazi, közösségi mikulásnapi eseményt rendezhetünk majd meg! – mondta el a Győr Plusz megkeresésére Laczkovits-Takács Tímea.

Tekintse meg O. Jakócs Péter kollégánk fotóit, hogyan fogadták a Mikulást Ménfőcsanakon!

Kapcsolódó témák: #Győr | #karácsony | #mikulás | #ünnep |