Aranydiót és édességcsomagot rejtegetett a zsákja

Megérkezett a győri Mikulás!

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2021.12.05. 12:23

Harminckét éve várja a gyerekeket a győri Mikulás programmal, ajándékcsomaggal, így volt ez idén is. Vasárnap délelőtt a Győri Nemzeti Színház előtt találkozhattak a nagyszakállúval a lurkók, akinek segítője is akadt dr. Dézsi Csaba András polgármester személyében.

Gyerekzsivajjal, csillogó szempárokkal telt meg a színház előtti tér, ahol sorban állva várakoztak arra családok arra, hogy a kicsik találkozhassanak a Mikulással, fényképezkedjenek vele és ajándékcsomaggal térjenek haza. Természetesen, mindenki kapott aranydiót és szaloncukrot is.

Farkas Imre, a győri mikulás 32 éve jön el a gyerekekhez, míg korábban a színházban várta őket több előadással, tavaly a vírusjárvány miatt csak online találkozhattak vele, idén pedig szabadtéren várta a rajongóit. Több mint 1100 levelet kapott azoktól a gyerekektől, akik szerettek volna vele személyesen is találkozni, őket hívta meg vasárnap.

„Nagy boldogság számomra, hogy ismét találkozhatok a gyerekekkel, hogy örömet szerezhetek nekik. Olyan régen vagyok a győri Mikulás, hogy vannak olyan egykori kisgyerekek, akik most szülőként hozzák el hozzám a kisgyereküket, mert szeretnék nekik is megmutatni azt a csodát, a Mikulás csodáját, amit ők is átéltek annak idején..”

Dr. Dézsi Csaba András polgármester is köszöntötte az ünneplőket, majd segített kiosztani a csomagokat és beszélgetett a kicsikkel. A Mikulás meghívott az ünnepségre, hiszen régi barátok vagyunk, a szívünk köt össze minket, ő a mi lelkünkkel, szívünkkel foglalkozik, örömöt ad minden évben, én pedig orvosként az ő szívét felügyelem.” A polgármester szerint, ha a gyerekek boldogok, akkor a szülők is azok, egy jó hangulatú esemény a karácsonyt várva pedig mindenkinek örömet okoz.

Idén azért szervezték a színház elé a programot, hogy az oltatlan szülők gyermekei is mikulásozhassanak. A téren ünnepi zene szólt és voltak olyan bátor kisgyerekek, akik maguk is mikrofont ragadtak és elénekelték kedvenc karácsonyi dalukat. A győri Mikulás először 1988-ban lepte meg a gyermekeket egy olyan fantasztikus élménnyel, ami sokukat talán egy életen át végigkísér. A példaértékű kezdeményezést, a Mikulásbirodalom alapítványt az eltelt évek során önzetlen támogatók, szponzorok és a győri önkormányzat segítette.

Fotógaléria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #ajándék | #Győr | #mikulás | #ünnep |