Hirdetés

Meddig tart a lendület?

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.01.14. 11:49

Idén tutira lefogyok! Nagyon sokan tették ezt az ígéretet maguknak január első napján 2020-ban is, közülük azonban csak a töredéknek sikerül ezt valóban be is tartani. Hogy mi lehet a siker titka, vagy hogyan kell jól fogyókúrázni, annak jártunk utána a Győr+ Reggeliben.

Hirdetés

A titok rögtön a megfogalmazásnál kezdődik. Ha tartós eredményt szeretnénk elérni, akkor életmódváltásról kell beszélnünk. Erről meséltek szakértő vendégeink is, akik azt vallják, ha a fejünkben átformáljuk a gondolatainkat, akkor sokkal könnyebb lesz megvalósítani azokat.

A második lépés egy alapos mérlegelés Kránitz Bernadett és Freimann Sándor szerint, akik a Cutler Fitnesstől érkeztek a Győr+ Rádióba. Jó tudni, hogy honnan indulunk, és mit szeretnénk elérni, emellett pedig az sem mindegy, hogy milyen szempontok szerint mérjük meg a súlyunkat. Egy alapos edző vagy tanácsadó testösszetételt mér, ebből pedig kiderül, hogy mennyi az izom, illetve mennyi a zsírtömegünk. Fontos, hogy szakértő segítségét kérjük az életmódváltásban, pláne, ha nem vagyunk benne tapasztaltak. Nincsen egységes módszer, abban azonban egyetértenek a szakemberek, hogy a sikeres súlycsökkentés vagy átalakulás titka 70 százalékban az étkezés, és 30 százalékban a sport.

Hirdetés

„Az edzőterem első látásra ijesztő lehet, pláne annak, akinek ez idegen terep. Viszont az a tapasztalat, hogy a kezdő alkalom után a többség meggyőződik róla, hogy ez egyáltalán nem ördögtől való, és itt az emberek nem egymást, hanem magukat figyelik. A céljukra koncentrálnak, és idővel az először kínkeserves edzés napi rutinná, majd élvezetté alakul” – fogalmaztak a szakértők.

Búcsúzóul azzal az örök érvényű igazsággal fejezték be a beszélgetést, hogy könnyebb nem megenni 1000 kalóriát, mint ledolgozni, aki pedig nem hiszi, járjon utána!

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr+ Rádió |
likeold
a fb oldalunkat