Hirdetés

Már több mint huszonötezren látták a Munkácsy-kiállítást

Fotó: MekliZ Fotó, Komlós Ádám
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.27. 13:32

Senki se gondolta volna, hogy ilyen népszerű lesz a győri Munkácsy-kiállítás, a tárlat olyan népszerű, hogy csütörtökön már a 25 ezredik látogatót köszöntötték az Esterházy-palotában. Október közepén nyílt meg az egyedülálló kiállítás, ami olyan képeket is az érdeklődők elé tár, amit korábban nem láthattak. A 25 ezredik látogatót a polgármester köszöntötte egy értékes ajándékcsomaggal, aki azt mondta, a nagy érdeklődére való tekintettel március 13-ig meghosszabbítják a tárlat nyitva tartását.

Hirdetés

Csütörtök délelőtt is kígyózó sorokban vártak a belépésre az Esterházy-palota bejáratánál az érdeklődők.

Ők akkor még nem tudhatták, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják az egyedülálló Munkácsy-kiállítás nyitva tartását.

Hirdetés

Volt már korábban is Munkácsy-kiállítás Győrben, de nem ilyen színes és nem ilyen szép környezetben, ráadásul nem is mindegyik képet láthatták korábban a művészetet kedvelők” – mondta a 25 ezredik látogatót köszöntő polgármester.

„Tudtuk, hogy egyedi a tárlat, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire népszerű lesz, ezért is hosszabbítjuk meg egészen március 13-ig a kiállítás látogathatóságát” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András. „Örülök, hogy ilyen népszerű Munkácsy Győrben, külön annak, hogy nagyon sok fiatal is érkezik a kiállításra, ezzel is szélesítve művészeti tudásukat” – fogalmazott a városvezető.

„Nagyon tetszik a kiállítás, a Zeneszoba című kép a kedvencem, mert nagyon szép rajta az ara papagáj, de a többi is remek alkotás” – mondta a Munkácsy-kiállítás 25 ezredik látogatója. „Nagyon meglepődtem, hogy éppen én lettem a 25 ezredik, de örülök neki és köszönöm szépen az ajándékcsomagot” – tette hozzá Varga Hanna, a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium diákja.

„Minket is meglepett a kiállítás népszerűsége, sokszor nehéz volt tartani a Covid miatti létszám limitet, olyan sokan jönnek a palotába” – fogalmazott a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatóhelyettese. „Jó hír, hogy aki ,még nem látta ezeket a gyönyörű képeket, most még több mint hat hétig megteheti ezt” – zárta szavait Nemesné Matus Zsanett.

Galéria: MekliZ Fotó/ Komlós Ádám

Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #Munkácsy-kiállítás |
likeold
a fb oldalunkat