Már lehet jelentkezni a győri zenei tehetségkutatóra

Szerző: Földvári Gabriella
2023.04.18. 13:03

Színpadra fel! címmel rendez tehetségkutatót amatőr zenészek, zenei előadók részére a győri önkormányzat a Rotary Club Győr Alapítvány támogatásával, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében, melynek döntője a Fröccsnapok keretében lesz.

A versenyről Marton László, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója, Venesz Klau kommunikációs koordinátor, és Takács László, a Rotary klub tagja számolt be a Győr+ Médiának a Győr+ Reggel adásában.

„A 16. Győri Rotary Napok, a Fröccsnapok keretében szervezzük meg a tehetségkutatót, ahol több ezer ember előtt léphetnek fel a versenyzők. Az alapítvány az első három helyezettet anyagi támogatásban részesíti. A győri önkormányzat pedig különdíjat ajánlott fel: egy profi videoklip-készítési lehetőséget – mondta Takács László. Marton László pedig elárulta, hogy már három hónapja szervezik a versenyt. „Minden részletre kiterjedően, átgondolva szervezzük a programot, a minőséget hozni fogjuk, amit alapvetően képviselnie kell egy tehetségkutatónak.”

Marton László

A programba 14 év felettieket, győri, Győrhöz kötődő, kizárólag amatőr, feltörekvő előadókat, zenekarokat várnak. Nem jelentkezhetnek professzionális kiadói múlttal rendelkező zenekarok. Nem fogadják el olyanok jelentkezését, akik az NKA Hangfoglaló Program induló zenekari alprogramjának támogatottjai voltak.

Takács László

„Már be is futottak az első jelentkezések” – tájékoztatott Venesz Klau. „A jelentkezési szándékot az [email protected] e-mail-címre kell eljuttatni, mi pedig elküldjük a szükséges dokumentumokat, űrlapot, ahová fel kell tölteni az elkészült videókat. Nevezni május 30-ig lehet” – hangsúlyozta a kommunikációs koordinátor.

Venesz Klau

A júniusi online előválogatón a szakmai zsűri kiválasztja az általa legjobbnak tartott 9 előadót vagy zenekart, a tizedik fellépőt a közönség dönti el az online, nyilvános szavazáson. Szavazni június 1. és 30. között lehet az erre a célra létrehozott webfelületen. A zsűri összetétele egyelőre titok, de az biztos, hogy zenészek, énekesek is lesznek közöttük, akik mentorként is segítik majd a kiválasztottakat, hogy élőben léphessenek fel a Dunakapu téri „nagyszínpadon” július 22-én. A tíz fellépő között a helyszínen leadott közönségszavazatok sorrendje alapján alakul ki a végleges eredmény.

A teljes adás visszahallgatható itt:

Kapcsolódó témák: #Győr | #Színpadra fel! | #tehetségkutató |