Hirdetés
Győr750-festészet

Már készül a 750-es óriásfestmény

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.04.27. 18:10

7 méter hosszú és csaknem két méter magas képet fest Malasits Zsolt győri képzőművész a város 750-es jubileum emlékévének alkalmából.

Hirdetés

A hatalmas méretű festmény vázlatai már elkészültek, és Malasits Zsolt a napokban már nekilátott a kép megfestésének. Az alkotás több idősikon keresztül mutatja be Győr jelképeit, és meghatározó történelmi pillanatait.

A 750 –es győri jubileumi év nem csak eseményekben, rendezvényekben lesz bőséges. A győri művészek is lehetőséget kapnak, hogy részesei legyenek a város ünnepének.

Hirdetés

Malatists Zsolt a körvonalazódó óriás festményét dr. Dézsi Csaba András polgármesternek mutatta meg a héten Napóleon Házban.

„Malasits Zsoltnak van egy olyan egyedi stílusa, ami meghatározó művésszé teszi őt Győr életében. Ezért arra kértem, hogy egy olyan alkotást hozzon létre, ami bemutatja a városunk történelmét” – mondta Győr polgármestere. Én azt látom a vázlatokból és az első munkafázisból, hogy ez egy igazi remekmű lesz, és nagyon kíváncsian várom, hogy elkészüljön a festmény” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András .

Az ismert győri festőművész elmesélte, két vázlatot készített, hogy könnyebben összeálljon a hatalmas méretű 7 méter hosszú, és majdnem két méter magas alkotás.

„Nagyon nehéz egy ilyen jellegű munka mert, nem könnyű a festmény koncepciójának a kialakítása. Minden eddigi tapasztalatomat, tudásomat felhasználom a kép megfestéséhez. Amiből én kiindultam az a víz. Győrben ugyanis ez választja el, és egyben köti össze a városrészeket. Ezért a képen megjelenő hat különböző idősíkot úgy építettem fel, hogy a történelmi korokat a folyók határolják. A kép, szín és formavilág egyedi lesz, olyan amit, művészetemben már kialakítottam.” – emelte ki Malasits Zsolt.

Az tervek szerint az óriás festmény június közepére kerülhet a helyére, a Győri Városházára.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győr750 | #Győri önkormányzat | #művészet |
likeold
a fb oldalunkat